Дуби вирубували уночі: на Житомирщині злочинній групі повідомили про підозру

Дуби вирубували уночі: на Житомирщині злочинній групі повідомили про підозру

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури організованій злочинній групі повідомлено про підозру у незаконній порубці дерев у лісі та перевезенні незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки.

Крім цього, організатору злочинного угрупування інкримінують ще й незаконне придбання, зберігання та перевезення психотропної речовини без мети збуту, у великих розмірах (ч. 2 ст. 309 КК України).

Слідством установлено, що директор приватного підприємства, з метою скоєння незаконних порубок лісу, створив організовану групу, залучивши ще чотирьох своїх знайомих. Для протиправних порубок використовував цілий арсенал власної спецтехніки: автомобіль марки Toyota Land Cruiser Prado з причепом, вантажні автомобілі Урал зі встановленим на ньому краном-маніпулятором, MAN з напівпричепом, бензопили і подрібнювач пеньків.

Підозрювані діяли за відпрацьованою схемою. Напередодні організатор групи ретельно оглянув дубовий гай у Літківському лісництві Коростенського району, позначивши кращі дерева для вирубки спеціально придбаною аерозольною фарбою. Потім співучасники, у ніч на 28.07.2021, приїхали з технікою, самовільно вирубали мічені дуби, розпиляли їх на майже 40 колод, які завантажили та перевозили до нелегальної пилорами, яку організатор злочинної групи облаштував на території свого підприємства. Однак правоохоронці завадили їм.

Відео дня

Під час обшуку у деревообробному цеху, де складувалися лісоматеріали, вилучено ще майже 60 дубових колод без відповідного маркування. Крім цього, в автомобілі організатора угрупування виявлено та вилучено паперовий згорток і зіп-пакет з психотропною речовиною – амфетаміном.

За даними експертів, незаконними порубками державним інтересам та довкіллю заподіяно шкоди майже на 200 тис. грн.

Наразі на усю зазначену техніку, а також майже сотню дубових колод накладено арешт.

Викрито протиправні оборудки організованої групи за процесуального керівництва обласної прокуратури Управлінням стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України спільно з Управлінням СБ України в області та Головним управлінням Нацполіції в області, яке проводить досудове розслідування.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up