До суду передано справу 21-річного шахрая, який виманив у літньої коростенки 76 тисяч гривень нібито на порятунок дочки

До суду передано справу 21-річного шахрая, який виманив у літньої коростенки 76 тисяч гривень нібито на порятунок дочки

Як повідомило Коростенське районне управління поліції, на початку грудня за заявою 79-річної жінки поліцейські розпочали розслідування шахрайства.

Жінка повірила «лікарю» зі столиці, який повідомив, що оперуватиме її доньку, яка потрапила у ДТП. Вона передала понад 75 тисяч гривень «на лікування» незнайомцю, який прийшов нібито за дорученням «медика».

Пенсіонерка розповіла правоохоронцям, що телефоном «лікар» розповідав про тяжкі травми її доньки та необхідність негайного оперативного втручання. Для порятунку її життя були необхідні кошти, а для роздумів чоловік не давав ні хвилини.

Спантеличена почутим, жінка, не вагаючись, повідомила співрозмовнику суму заощаджень, що має у розпорядженні. Той погодився на такий «внесок» і наказав передати ці кошти «довіреній особі». Вже за декілька хвилин пенсіонерка віддала останні заощадження чоловікові, якого бачила вперше в житті.

Відео дня

Лише згодом мати зателефонувала доньці, а та запевнила жінку, що з нею все добре та в ніяку дорожньо-транспортну пригоду вона не потрапляла.

Поліцейські встановили причетного до шахрайства. Ним виявився раніше судимий за вчинення подібних злочинів 21-річний житель Вінниччини.

Зібравши докази, слідчі Коростенського районного управління поліції повідомили чоловікові про підозру у вчинені шахрайства (ст. 190 КК України). Днями поліцейські закінчили розслідування та, за погодженням з Коростенською окружною прокуратурою, склали обвинувальний акт. Днями матеріали кримінального провадження було скеровано до суду.

За вчинене підозрюваному загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до 3 років.

 

«порятунок» доньки вартістю у майже 76 тисяч гривень: у коростені слідчі завершили розслідування шахрайства

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up