Діти тікають з дому: за новими враженнями, покупками і з невідомих причин

Діти тікають з дому: за новими враженнями, покупками і з невідомих причин

Упродовж 15-16 жовтня ювенальні офіцери встановили місцеперебування і повернули додому 15-річну звягельчанку, 16-річного вихованця спеціалізованого навчального закладу Бердичівського району, а уночі 17 жовтня – і 7-річного жителя Овруччини.

Про події повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Поліцейські вкотре звертаються до громадян: не залишайте своїх дітей без уваги і належного догляду та сумлінніше ставтесь до батьківських обов’язків.

15 жовтня до Новоград-Волинського відділу поліції звернулась жителька с. Кожушків із повідомленням про зникнення її молодшої 14-річної сестри. Як з’ясувалось, обидві дівчини проживають у своєї бабусі й офіційно знаходяться під її опікою. Молодша дівчинка і раніше вже залишала домівку і вдавалась до мандрів. Цього разу, за словами сестри, вона забрала понад 2 тисяч бабусиних грошей і з ними зникла. 

Відео дня

– Першочергово ювенальні офіцери встановили, з ким спілкувалась дівчина, і перевірили, чи не з’являлась вона у своїх подружок або не навідувалась до когось із родичів. Виявилось, що цього дня розшукувана спілкувалась зі своєю двоюрідною сестрою, вихованкою спеціалізованого закладу. За її словами, дівчина була вдягнута у нові речі та взуття, вихвалялась нещодавніми покупками і ділилась планами на найближче майбутнє, - розповіла начальник відділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Увечері того ж дня дівчину знайшли у сусідньому селі, де вона гостювала у знайомих. Поліцейські повернули її додому і провели у родині профілактичну бесіду, роз’яснивши втікачці наслідки подібної поведінки, а дорослих членів родини закликали знаходити спільну мову і порозуміння з юначкою.

Удень 16 жовтня правоохоронці розшукали ще одного згубу – 16-річного бердичівлянина, який напередодні самовільно залишив спеціалізований навчальний заклад, вихованцем якого він є. Юнака виявили поліцейські на дорозі між селами Бердичівського району і доставили до місця навчання. 

З того, що пояснив хлопець, стало зрозуміло, що він пішки дійшов до с. Реї і блукав його околицями. Заночувати вирішив в одній із недобудов. Звідти спостерігав, як група людей разом із поліцією прочісує місцевість. Однак на їх вигуки не озивався і до пошукової групи не виходив. Наразі у навчальному закладі з хлопцем працюють психологи і педагоги.

Близько 22 години 16 жовтня до Овруцького відділення поліції звернулось схвильоване подружжя, жителі одного із сіл району, із повідомленням про пропажу їх 7-річного сина. За словами матері, хлопчик у гумових капцях і спортивному одязі пішов заносити до літньої кухні приладдя і зник. Батьки разом із сусідами самотужки шукали дитину до пізньої години й аж тоді звернулись до поліції. 

– Особовий склад Овруцького відділення було піднято по сигналу «Тривога». На пошуки дитини невідкладно разом з нами були залучені рятувальники, прикордонники зі службовим собакою, лісівники і громада. Саме село і навколишню територію поділили по секторам і почали прочісувати місцевість, - розповів начальник місцевого відділення поліції Ігор Цалко.

7-річного згубу виявили у селі, він тихенько спав на горищі своїх односельчан. Чому не повернувся додому, не пояснює. За словами ювенальних інспекторів поліції, причиною такої поведінки могли стати банальні дитячі ревнощі, адже у родині є кількамісячне маля. 

Відтак поліцейські закликають громадян уважніше ставитись до своїх дітей, приділяти необхідну увагу їх проблемам, поглядам і почуттям. Також не забувайте цікавитись колом інтересів і друзів дитини. Потурбуйтесь про наявність мобільного зв’язку, аби мати змогу повсякчас контролювати місцеперебування неповнолітніх. 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up