Били руками і ногами: з’явились нові подробиці у справі побиття футболіста в парку Гагаріна

Били руками і ногами: з’явились нові подробиці у справі побиття футболіста в парку Гагаріна

На початку січня житомирян у мережі «Фейсбук» сколихнуло відео жорстокого побиття 19-річного Едуарда Скалацького групою невідомих осіб, яке відбулося в парку Гагаріна. 

На той момент поліція не знайшла причетних до цієї справи, тому хлопець вирішив викласти відео з камер спостереження та попросив небайдужих містян допомогти впізнати кривдників. Чи дало це результат, дізнавались журналісти «20 хвилин».

Жорстоке побиття та викрадення телефону: передісторія, як все відбувалось

Нагадаємо вам передісторію даного інциденту. Все почалося з того, що на сторінці ФК «Бульвар» у фейсбуку з’явилося відео, де можна побачити, як група осіб напала на одного хлопця, при цьому била його руками та ногами.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

 «О 18:20 біля підвісного мосту в Шодуарівському парку був здійснений напад на спортсмена нашої команди групою осіб (близько 13). У результаті нанесення тяжких ударів по голові та обличчю у спортсмена забій головного мозку лобної частини з крововиливом у мозок. Після того, як спортсмен втратив свідомість на деякий час, побиття продовжувалося, вкрали телефон. Просимо максимальний репост», ‒ йшлося у повідомленні ФК «Бульвар». 

Наступного дня, 6 січня, журналісти «20 хвилин» поспілкувалися з потерпілим у цій сутичці Едуардом Скалацьким та дізналися в деталях, як усе відбувалося. 

Хлопець розповів, що 19 грудня зі своєю дівчиною та її подругою вирішили прогулятися містом і навіть не могли уявити, що з ними станеться увечері. А сталося жахливе. Того вечора Едуарда жорстоко побили невідомі просто на очах у перехожих, і ніхто навіть не спромігся вступитися за хлопця або викликати поліцію.

«Це сталося 19 грудня. Я і ще дві дівчини були на відкритті ялинки, а потім вирішили прогулятися в парку Гагаріна. Спочатку ми пішли на підвісний міст, а потім вирішили спуститися вниз та пройтись набережною. Коли ми дійшли до початку мосту, ми зустріли компанію хлопців та дівчат. І одна дівчина з тієї компанії штовхнула навмисно мою знайому, яка йшла позаду. Ми повернулися до них, поговорили і пішли далі. 

Однак коли ми пішли далі і хотіли спуститися вниз, то почули, як до нас кричать позаду. Ми зупинились, трохи постояли і вирішили піти далі. Потім я спостерігаю картину, як ця компанія почала йти в нашому напрямку. Я запропонував дівчатам піднятися вище, адже розумів, що зараз може статися будь-що, а знизу камер немає. Коли ми почали підніматися вище, вони нас перестріли. І ця дівчина, яка штовхнула мою подругу, починає говорити до неї і зачіпати її. На жаль, цей момент на камері не видно. Я витягнув руку, щоб вона ближче не підходила і навіть не торкнувся її. Після цього вона мене штовхнула. Однак я знову виставив руку, щоб вона не підходила ближче. Тоді хлопець з її компанії підійшов і почав до мене виставляти претензії. Я звернувся до нього і попросив забрати свою подругу.

Після цього я на свою адресу почув декілька образливих слів, за якими послідували удари. Мене починають бити руками, ногами, і я дуже розгубився. Потім після кількох ударів я втратив свідомість. Однак мені все одно наносили удари. Коли я отямився, то виявилось, що з кишені у мене зник телефон і смарт-годинник з руки. Потім я попросив телефон у знайомої, яка була з нами, і викликав 102. Після цього пішов за нападниками з проханням віддати телефон, однак вони відповіли, що у них нічого немає. І десь через 10 метрів всі почали тікати в різні сторони. Як я піднявся – не уявляю, мабуть, це все було автоматично в шоковому стані», – поділився спогадами потерпілий. 

Пізніше на місце інциденту приїхала поліція, яка доправила хлопця до лікарні, де йому зробили знімок головного мозку та направили на огляд до лікаря. Після цього медики запевнили, що нічого серйозного не виявили – можна їхати додому.

 «Мені зробили знімок голови і направили на огляд до невропатолога. Після огляду мені сказали, що серйозного нічого не виявлено. І якщо буде завтра погано – звертайтесь. Хоча я говорив, що майже нічого не бачу, все болить та мене нудить. Наступного ранку я поїхав до лікарні і зробив комп’ютерну томографію, де мені поставили діагноз "забій головного мозку лобної частини з крововиливом у мозок". Лікар наголосив, що рекомендував би лягати в лікарню, однак у зв’язку з пандемією все ж краще пролікуватися вдома. І мені призначили величезну кількість препаратів», – розповів Едуард. 

Хлопець зазначав, що станом на 6 січня пройшло майже три тижні від дня інциденту, але від поліції ніякої інформації по даній справі не було чути. Також хлопець акцентував увагу на тому, що у його заяві було вказано про втрату телефону, хоча він наголошував – гаджет зник після бійки. Якщо уважно придивитись до відео сутички, то можна побачити, як хлопець і дівчина із компанії кривдників щось піднімають. Цілком можливо, що це могли бути речі потерпілого.

«На сьогодні (прим. авт. – 6-го січня) в поліції справа внесена до реєстру досудових розслідувань. Ще там вказано, що я був побитий невідомими особами, а не групою осіб. Також не вказано, що я втратив телефон, хоча я наголошував, що його в мене не стало після бійки. За два тижні від моменту подання заяви зі мною ніхто не зв’язувався. Тому я вирішив виставити це відео, оскільки ця справа починає затягуватись», ‒ наголошував потерпілий.

З огляду на цей випадок лякає байдужість людей, які проходили повз бійки: на відео видно, що перехожі ніяк не реагували на ситуацію. Саме вони могли посприяти, щоб даного інциденту не сталося. Потерпілий упевнений: якби хтось із очевидців викликав поліцію, можливо, нападників встигли б затримати.

У поліції журналістам «20 хвилин» 6 січня підтвердили, що за заявою потерпілого відкрито кримінальне провадження і проводяться слідчі дії. Більше конкретної інформації тоді нам надати не спромоглися і пообіцяли розповісти про хід слідства пізніше. 

Кривдників все-таки знайшли?

15 січня журналісти «20 хвилин» отримали від слідчого управління ГУНП у Житомирській області нову інформацію щодо цієї справи. Там значиться, що у провадженні слідчого відділу Житомирського районного управління поліції перебувають матеріали цієї справи та попередньо визначені правовою кваліфікацією кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 186 та частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України. 

За ч. 2 статті 186 правопорушення кваліфікується як грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб. Тож якщо буде доведена вина кривдників, їх може чекати позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. А от ч. 2 статті 296 трактує хуліганство та передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Також повідомляється, що у ході розслідування встановлено коло осіб, які можуть бути причетними до побиття Едуарда Скалацького, а також було вилучено зниклий мобільний телефон. Однак у наступному ж реченні значиться, що на сьогодні працівниками Житомирського РУП проводяться необхідні розшукові дії, направлені на встановлення місцезнаходження цих осіб та подальшое проведення з ними слідчих дій щодо з’ясування обставин події для надання належної правової оцінки.

Ми поцікавились у Едуарда, чи повідомили йому поліцейські інформацію, яку надіслали нам, на що він дав ствердну відповідь та зазначив, що справа зрушилась з місця та в подальшому його чекає впізнання осіб, які можуть бути пов'язані з цим інцидентом. Тож все-таки будемо сподіватися, що винних знайдуть і вони понесуть відповідальність за вчинене. 

Світлана Цимбалюк

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up