Без бійки не обійшлося:  житомирський суд продовжив домашній арешт журналісту Муравицькому

Без бійки не обійшлося:  житомирський суд продовжив домашній арешт журналісту Муравицькому

На засідання прийшло близько півсотні людей, серед яких прихильники та противники блогера-журналіста Василя Муравицького.

У п’ятницю 28 вересня в Корольовському районному суді Житомира відбулося чергове засідання у справі підозрюваного у державній зраді журналіста Василя Муравицького.

Розпочалося судове засідання з прослуховування аудіозаписів телефонних дзвінків та вивчення поштових листів, які, на думку прокурора, повністю підтверджують співпрацю житомирського журналіста з проросійськими ЗМІ. Підозрюваний своєї вини не визнає та усі звинувачення у свій бік відкидає.

Відео дня

Під час слухання обидві сторони подали клопотання щодо зміни міри запобіжного заходу підозрюваному у державній зраді. Прокурор Вадим Левченко наполягав на взятті під варту Василя Муравицького без права внесення застави. Натомість адвокати подали клопотання змінити цілодобовий домашній арешт своєму підзахисному на арешт лише в нічну добу. Втім, жодне з поданих клопотань житомирський суд не прийняв на розгляд.

Суд оголошує перерву, і у залі суду одразу виникає сутичка між членами праворадикальної організації С-14 та адвокатом обвинуваченого Андрієм Гожим. Ситуація загострюється, і бійка продовжується вже між іншими присутніми у залі прихильниками та противниками підозрюваного Муравицького. У результаті чого адвоката Андрія Гожого та місцевого журналіста Андрія Лактіонова забрала карета швидкої допомоги.

Зрештою, після півторагодинної перерви Корольовський районний суд Житомира приймає рішення перенести розгляд справи на 24 жовтня та продовжити підозрюваному у державній зраді блогеру Василю Муравицькому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 26 листопада.

«Суд постановив продовжити запобіжний захід Муравицькому Василю Олександровичу у вигляді домашнього арешту із забороною цілодобово залишати місце свого проживання. Строк дії обов’язків щодо обвинуваченого визначити тривалістю у 60 днів. Тобто до 26 листопада 2018 року включно», - зачитала зміст ухвали головуюча суддя Ніна Янчук.

Нагадаємо, житомирський блогер Василь Муравицький, якому інкримінують державну зраду, опинився на лаві підсудних у серпні 2017 року. Якщо провину місцевого журналіста доведуть, то згідно чинного законодавства йому загрожує до 15-ти років позбавлення волі.  

Алла Герман


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up