Бердичівлянин втратив 29 тисяч гривень, скориставшись сервісом з пошуку попутників

Бердичівлянин втратив 29 тисяч гривень, скориставшись сервісом з пошуку попутників

Нині аферисти вигадують все нові схеми шахрайства, аби збагатитися чужим коштом. 

Так, до Бердичівського районного відділу поліції із заявою про шахрайство звернувся 33-річний житель Бердичева. Чоловік розповів, що скористався популярною платформою з пошуку попутників. З ним зв’язався представник перевізника та, обговоривши умови поїздки, надав номер телефону водія, який нібито доставить його у потрібне місце.

Обов’язковою умовою угоди була передоплата, тож чоловік переказав 300 гривень. За деякий час йому повідомили, що ця сума завелика, тож хочуть повернути решту. Для цього потрібно було зайти в онлайн-банкінг, ввести номер карти та певну комбінацію цифр. Зрештою, за підказками співрозмовника, бердичівлянин переказав на чужий рахунок понад 29 тисяч гривень. Після цього «перевізник» вимкнув телефон.

Нині поліцейські встановлюють причетних до події у межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Відео дня

Водночас поліція рекомендує громадянам бути пильними та не розголошувати конфіденційну інформацію.

Вас має насторожити пропозиція з повернення коштів, надання компенсації, фінансової допомоги тощо, особливо якщо для цього ви нікуди не зверталися.

Якщо для укладання угоди вам пропонують надати якісь відомості про банківську картку або самостійно ввести дані на якихось ресурсах, не поспішайте, впевніться, що ніщо не загрожує вашій фінансовій безпеці: переконайтеся, що ви знаходитися на офіційному та захищеному сайті; не розголошуєте нічого, крім номера картки; не вказуєте номер телефону, що «прив’язаний» до неї; не надаєте інші числові чи буквені коди.

Під час вибору перевізника поцікавтеся рекомендаціями у друзів та знайомих, ознайомтеся із застереженнями адміністраторів онлайн-платформ з надання транспортних послуг. Пам’ятайте, що занадто низька ціна може свідчити про шахрайську пастку. Купуйте квитки на потяги чи автобуси лише на офіційних ресурсах. У разі перевезень приватними авто наполягайте на оплаті в момент відправлення та пам’ятайте про правила безпеки.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up