55-річну житомирянку вбили у власній квартирі: за підозрою у злочині затримано її співмешканця

55-річну житомирянку вбили у власній квартирі: за підозрою у злочині затримано її співмешканця

20 січня у квартирі обласного центру було виявлено вбитою 55-річну житомирянку. Оперативники поліції викрили причетність до її загибелі чоловіка, який віднедавна співмешкав із жінкою.

Розшукали і затримали його житомирські оперативники на Одещині. Триває розслідування, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Близько 16-ї години до Житомирського райуправління надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що у квартирі 55-річної матері він виявив її тіло, накрите курткою і з явними ознаками насильницької смерті.

На місці події працювали слідчо-оперативні групи та оперативники кримінальної поліції ГУНП і Житомирського РУП. Під час огляду тіла загиблої фахівці зафіксували декілька колото-різаних ран. Також вилучили і знаряддя вчинення кримінального діяння. Судово-медичні експерти встановлюють причину смерті жінки. 

Відео дня

– Першочергово ми зібрали свідчення і відомості про загиблу. Так, з’ясувалося, що жінка торгувала дріб’язком на ринку у своєму мікрорайоні. Також нам стало відомо, що віднедавна вона співмешкала у своїй квартирі з раніше судимим чоловіком, жителем Черняхівщини. Відтак ми почали відпрацьовувати різні версії та перевіряти коло осіб, з якими спілкувалась загибла, - розповів начальник Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини Леонід Дяченко.

У ході такої перевірки виявилось, що співмешканець загиблої раптово залишив межі міста. Утім оперативникам швидко вдалося встановити його маршрут до іншого регіону. Житомирські поліцейські розшукали та затримали чоловіка на Одещині. Свою причетність до вбивства житомирянки він визнав. При ньому правоохоронці вилучили окремі речі загиблої. 

За словами затриманого, між ним і співмешканкою виник конфлікт на побутовому ґрунті, у результаті якого чоловік кілька разів вдарив  жінку ножем. Після того накрив тіло курткою і втік. 

Про затриманого відомо, що раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення грабежу в м. Житомирі. 

Нині чоловік перебуває під вартою у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Після проведення необхідних процесуальних дій вирішуватиметься питання про запобіжний захід для нього. 

Усі обставини події поліцейські встановлюють у рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. За чинним законодавством позбавлення життя іншої людини карається ув’язненням на строк від 7 до 15 років.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up