38-річний житомирянин організував бізнес з продажу контрафактного алкоголю

38-річний житомирянин організував бізнес з продажу контрафактного алкоголю

Обвинувальний акт відносно злочинної групи днями детективи Слідчого управління ГУНП за процесуального керівництва обласної прокуратури скерували до суду.

Двом чоловікам інкримінується незаконний продаж підакцизних товарів,- повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 38-річний житомирянин-підприємець, не маючи жодних дозвільних документів, організував придбання та подальше поширення на території обласного центру алкогольної продукції.

Для ведення бізнесу залучив спільника, 28-річного жителя Любарської громади. Продаж напоїв невідомого походження проводився, переважно, дрібно-оптовими партіями за готівку.

Відео дня

Так, детективи спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ зафіксували кілька фактів продажу алкоголю ємністю по 10 літрів за 900 грн упродовж червня-листопада 2022 року.

Тоді під час обшуку зі складу підприємця було вилучено 100 літрів напоїв, які, за результатами відповідних експертних досліджень, не відповідають державним стандартам відповідного гатунку.

Відтак після проведення всіх необхідних процесуальних дій слідчі поліції оголосили спільникам обвинувачення у вчиненні протиправних діянь, передбачених ч. 2 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб…) та ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

Відповідно до чинного законодавства такі дії караються штрафом від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

 

продавали алкоголь невідомого походження та сумнівної якості: поліцейські завершили розслідування

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up