25-річний житомирянин обманом виманив у знайомих телефони: нині йому загрожує штраф або обмеження волі на строк до 3 років

25-річний житомирянин обманом виманив у знайомих телефони: нині йому загрожує штраф або обмеження волі на строк до 3 років

Оперативники обласного центру встановили причетність житомирянина до заволодіння ґаджетами двох знайомих шляхом обману.

В обох випадках молодик просив мобільні телефони для здійснення дзвінка та не повертав їх власникам. Нині він пояснює мотиви своїх вчинків слідчим у рамках відкритих кримінальних проваджень, - інформує Житомирське районне управління поліції.

На початку липня до Житомирського районного управління поліції звернувся 26-річний житель передмістя із повідомленням про ошуканство. Поліцейські з’ясували, що того дня на центральному автовокзалі обласного центру чоловік познайомився з молодиком. У спілкуванні той поскаржився на розряджений мобільний телефон і попросив нового знайомого допомогти. Заявник без жодних сумнівів запропонував свій ґаджет, однак за кілька хвилин знайомий зник разом з його телефоном. Поліцейським чоловік міг назвати лише його ім’я та надати загальний опис зовнішності.

За кілька днів потому до правоохоронців звернулася 25-річна жителька сусіднього району з повідомленням про шахрайство за подібних обставин. На тому ж центральному автовокзалі її мобільним телефоном нібито для здійснення дзвінка заволодів родич. Жінка без вагань довірила ґаджет молодику, а той, відволікши її увагу, утік з вартісною річчю.

Відео дня

Поліцейські у ході проведених заходів з’ясували, що до скоєння цих діянь може бути причетний один і той самий чоловік: 25-річний житомирянин, який вже раніше притягувався до відповідальності за кримінальні правопорушення майнового характеру. Оперативники карного розшуку встановили його місце перебування.

Молодик у скоєному зізнався та пояснив, що чужі ґаджети він одразу ж продав, а отримані кошти витратив.  

Відтак нині тривають досудові розслідування за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. За такі дії передбачено покарання у вигляді штрафу від 2000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 200 до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

Також поліція застерігає громадян від надмірної довірливості, адже навіть знайомі люди можуть мати нечесні наміри.

 Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up