15-річний бердичівлянин  підозрюється в жорстокому вбивстві жінки з незрозумілих мотивів

15-річний бердичівлянин  підозрюється в жорстокому вбивстві жінки з незрозумілих мотивів

У поліції розповіли, як і коли затримали парубка, якого підозрюють у навмисному вбивстві 37-річної бердичівлянки.

У четвер, 5 липня, в одному з мікрорайонів Бердичева було виявлено тіло 37-річної місцевої жительки. Про виявлення тіла жінки зі слідами насильницької смерті до Бердичівського відділу поліції увечері 5 липня повідомив житель райцентру.

Під час виїзду працівники слідчо-оперативних груп ГУНП та місцевої поліції з’ясували, що загиблою є 37-річна мешканка одного з будинків, розташованих неподалік від місця події. За зібраними свідченнями, того ж вечора жінка пішла вигулювати собаку, однак додому так і не повернулася. Про це під час брифінгу з журналістами 10 липня повідомив начальник Головного управління Нацполіції Житомирщини В’ячеслав Печененко.

Відео дня

Як повідомив керівник поліції, під час огляду тіла загиблої експерти виявили множинні колото-різані рани.

“У ході слідчо-розшукових заходів оперативники опитали сотні бердичівлян, які проживають у цьому мікрорайоні, у тому числі перевірили раніше судимих за тяжкі злочини осіб, проаналізували вилучені записи камер відеоспостереження. Й у результаті вжитого комплексу заходів нам вдалося швидко викрити підозрювану особу. Ним виявився 15-річний бердичівлянин. Попередньо встановлено, що хлопець готувався до злочину та вчинив його із хуліганських мотивів. Адже у нього був ніж, він придбав медичні сині рукавички, в яких його після скоєння злочину бачили свідки. Тому що у людей одразу виникли запитання: чому йде молода людина в медичних рукавичках, які ми знайшли на місці, де він намагався в очереті викинути їх”, - повідомив начальник ГУ Нацполіції в області В’ячеслав Печененко.

У правоохоронців немає сумнівів, що даний зухвалий злочин скоїв саме 15-річний затриманий парубок, хоча сам він мовчить. Під час перевірки мобільного хлопця виявили, що в Інтернеті він шукав теми, як скоїти вбивство.

«І саме головне, що в пошуковій базі він шукав такі теми: як вбити людину?. А вже після злочину у нього вже запити: як безпечно продезінфікувати глибоке поранення? Всі доказові бази і допити свідків говорять про те, що це дійсно він скоїв злочин. Також не вкладається в голові — це безпідставність скоєння злочинну, тобто, причини ми дійсно не розуміємо. З вбитою він знайомий ніколи не був. Це була випадкова жертва, тому ми не виключаємо, що це могла бути й інша людина. Звичайно, з цього приводу буде призначена психіатрична експертиза цьому покидьку. І звичайно вже потім будемо доводити в судах його провину», - розповів В'ячеслав Печененко.

За словами правоохоронців, враховуючи те, що приводів до скоєння вбивства, ніяких прив'язуючих факторів між вбитою і вбивцею немає, наразі провоохоронці розглядають дві версії.

«Ми можемо тільки розглядати такі версії, як психічні розлади, а також, можливо, це якийсь вид небезпечної гри, які ми бачимо по телебаченню, що розповсюджувались в Інтернеті, такі як «сині кити» тощо. І звичайно, вони могли призвести до таких наслідків», - додав начальник ГУНП в Житомирській області.

Крім того, у поліції повідомили, що раніше хлопець до відповідальності не притягувався.

«Він з нормальної, повноцінної родини, тому сказати, що це неблагополучна сім'я з якимось проблемами, ми не можемо. На даний час він не навчається і ніде не працює», - сказав В'ячеслав Петрович.

На запитання журналістів щодо міри покарання парубка, то тут, на думку правоохоронців, вона буде не зовсім заслуженою.

«На жаль, наше правосуддя лояльне до таких злочинів, коли скоюють їх малолітні. Я думаю, що якщо його визнають підсудним, то суд обере йому покарання до 10 років позбавлення волі. А якби був повнолітній, то це було б 15 років або пожиттєво», - припустив керівник поліції.

Підозрюваного затримали менш ніж за два дні після злочину вдома і одразу провели усі слідчі дії у присутності адвокатів і психологів.

«Записи відеокамер, його одяг, який був знайдений в крові, медичні рукавички, в яких його бачили, поріз на руці (його рідна сестра на камеру підтвердила при першому допиті, що напередодні злочину він втратив ключі і поріз був одразу після скоєння злочину , - все вказує, що злочин скоїв саме він. Схожих злочинів в Бердичеві не було, тобто про серійність мова не йде. Сам він мовчить», - додав правоохоронець.

Нині юнаку офіційно оголошено про підозру у причетності до злочину, передбаченого п.7 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) ККУ. Судом його взято під варту без права внесення застави. Досудове розслідування триває. За чинним законодавством, подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 7 до 15 років або довічним ув’язненням.

Алла Герман
 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up