12 років за гратами: вирок 17-річному парубку, який безпричинно задушив односельчанку

12 років за гратами: вирок 17-річному парубку, який безпричинно задушив односельчанку

Його засуджено до 12 років позбавлення волі. Також на користь рідних потерпілої з нього стягнуто понад 1,5 млн грн заподіяної моральної та матеріальної шкоди, - повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Прокурор у суді довів, що житель Звягельського (раніше Новоград-Волинський) району умисно вбив 40-річну односельчанку, матір двох малолітніх дітей.

Це сталося у 2020 році, серпневої суботи, близько третьої години ночі. Того дня хлопцеві виповнилося 17 років, і на честь свого дня народження він пригощав приятелів у кафе.

По дорозі з гулянки наздогнав односельчанку, яка поверталася додому після зустрічі з друзями. Парубок підійшов до жінки зі спини та безпричинно, раптово накинув їй на шию петлю з тонкого ремінця. Зваливши потерпілу з ніг та чимдужче затиснувши петлю, нападник ще декілька разів вдарив її обличчям об землю. Унаслідок механічної асфікції від задушення жінка померла.

Відео дня

Жорстоке вбивство викликало значний резонанс у громаді, яка, тривожачись за безпеку жителів села, звернулася до правоохоронців знайти винуватця.

За публічного обвинувачення ювенального прокурора Житомирської обласної прокуратури місцевого жителя визнано винним в умисному вбивстві з хуліганських мотивів (п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України).

Свою вину у суді обвинувачений не визнав.

Однак суд, на підставі наданих ювенальним прокурором доказів та висновків низки експертиз, у тому числі молекулярно-генетичної, призначив реальне покарання за скоєння особливо тяжкого злочину.

Відразу після проголошення покарання, у залі суду, обвинуваченого взято під варту, де він перебуватиме до набрання вироком законної сили.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up