Житомиряни не платитимуть за переробку сміття з 1 листопада

Житомиряни не платитимуть за переробку сміття з 1 листопада

У міській раді пояснили, чи з’явиться в платіжках новий рядок у зв’язку з введенням в експлуатацію сміттєпереробного заводу.

Ніяких рішень щодо плати за переробку твердих побутових відходів житомирянами не приймалося і не готується, — запевнив міський голова Сергій Сухомлин.

Поки ще не розробили механізмів, як порахувати об’єм сміття, який перероблятиме завод. Адже сміттєпереробний завод у Житомирі ще не запрацював на повну потужність, коли можна буде на вході зважувати відходи і таким чином розуміти, скільки їх іде на полігон.

Коли ж механізм буде розроблено, розглядатимуть можливість компенсації нової складової тарифу з місцевого бюджету.

Відео дня

«Завод вже розпочав свою роботу. Але ще йде процес доотримання хорватського обладнання, підбору персоналу …», — каже Сергій Сухомлин.

Найближчим часом вноситимуться зміни в податкове законодавство в частині захоронення побутових відходів. Йдеться про так званий екологічний податок, який має стати інструментом переходу від захоронення відходів до їх переробки. Закон передбачатиме збільшення податку за захоронення відходів для міст.

«Ця прогресуюча шкала підніматиметься з кожним роком, так що заплатити сміттєпереробному заводу за переробку буде набагато дешевше, аніж сплатити податок в державний бюджет», — пояснює Сергій Сухомлин.

До слова, на житомирський полігон побутові відходи звозять ще й інші територіальні громади: Станишівська, Оліївська, Тетерівська і Глибочицька.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up