Житомир — третій за сумою укладених договорів на дрони у Prozorro у 2023

Житомир — третій за сумою укладених договорів на дрони у Prozorro у 2023

У 2023 році Житомир опублікував закупівлі 797 дронів на 161 млн грн.

Більша сума укладених на безпілотники договорів лише у Дніпра (1928 дронів на 329 млн грн) і Кривого Рогу (733 дронів на 220 млн грн). Про це повідомляє проєкт DOZORRO Transparency International Ukraine.

Конкретна модель вказана лише в частині закупівель Житомирської міськради. Приміром, по 100 DJI Mavic 3 Fly More Combo замовляли в липні, жовтні та листопаді. DJI Mavic та дрони від Autel купували й в інші місяці року. Також у липні виконавчий комітет міськради придбав 2 безпілотники RZ-100 по 1,65 млн грн. У грудні місто купило 10 БПАК «Мольфар v1.2» по 1 млн грн. Були і 17 комплексів «ВАЛК-1» («Валькірій»). 

У всій Житомирській області у 2023 році придбали 969 БПЛА на 214 млн грн.

Відео дня

 

Загалом в Україні у 2023 році опублікували закупівлі щонайменше 27 тисяч дронів на 2,6 млрд. Це більше, ніж у 2022-му за сумою — у 12 разів, а за кількістю — у 43 рази.

Важливо! Це не всі безпілотники, що придбали для військових за бюджетний кошт у країні — державне замовлення та значна частина закупівель військових частин непублічні. Тож на Prozorro видно здебільшого замовлення громад.

У топ-10 міст-замовників також увійшли Львів, Хмельницький, Луцьк, Черкаси, Полтава, Івано-Франківськ та Тернопіль.

Довідково
Transparency International Ukraine – акредитований представник глобального руху Transparency International, який з 2012 року допомагає Україні ставати сильнішою. Організація комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції в окремих сферах.

TI Ukraine допомогла створити та згодом передала державі системи Prozorro, Prozorro.Продажі, eHealth та Prozvit. Також команда впровадила Рейтинги прозорості та підзвітності міст, розбудувала спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями та співзаснувала коаліцію RISE UA, що захищає доброчесність і ефективність у відбудові. 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Наталья Осипчук

    Проста математика. Суму поділіти на кількість дронів і виходить, що київська область купляє по 93 тисячі, а житомирська по 220.... Такі круті дрони на житомирщині...
  • Tkachuk Włodzimierz

    Кожна справа любить тишу!!!

keyboard_arrow_up