«Зайві» субсидії виплатять на картки: кому і коли чекати грошей

«Зайві» субсидії виплатять на картки: кому і коли чекати грошей

З травня всіх українців перевели на отримання субсидій «живими грошима». Отже, кошти тепер надходять безпосередньо одержувачу, а не державному Ощадбанку, який оплачує частину рахунку за нього. 

У зв'язку з цим зекономлені надлишки безготівкових субсидій теж мають перевести одержувачам. Розрахунок здійснюється станом на 1 червня цього року. Зараз гроші отримують ті, у кого є особисті рахунки в Ощадбанку. Всі інші муситимуть почекати – крайній строк виплат настає аж у грудні.

Про це нагадали у Міністерстві соціальної політики.

«Зараз таке перерахування здійснюється для одержувачів, які мають відкриті рахунки в Ощадбанку, тому відповідні кошти найближчим часом мають бути відображені на банківському рахунку. Якщо ж отримувач не має відкритого рахунку Ощадбанку, то в такому разі для отримання зекономлених сум субсидії рахунок слід відкрити до грудня поточного року», – зазначили у відомстві.

Відео дня

Документи потрібно подати заново

Всі, хто отримував безготівкову субсидію через Ощадбанк, мають заново подати документи для перепризначення виплат. Ще дві категорії, яким субсидії не перепризначать «автоматом»:

Нагадаємо, строк подачі заяв на субсидії продовжений до 1 жовтня. Проте субсидію однаково призначать з травня цього року заднім числом.

А у Мінсоцполітики раніше зазначали, що через помилки на місцях українцям в окремих містах досі не перепризначували субсидії на оплату комуналки. В яких саме містах виникли проблеми, відомство промовчало.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up