«Закупівля «пакунків малюка» загрожує розкраданням бюджету в обсязі 100 млн грн» – ФРУ

«Закупівля «пакунків малюка» загрожує розкраданням бюджету в обсязі 100 млн грн» – ФРУ

Федерація роботодавців України (ФРУ) направила офіційного листа до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням провести аудит закупівель та взяти тендер «пакунка малюка» під особистий контроль. 

«За наявною у ФРУ інформацією, посадові особи Міністерства соціальної політики передали вказівку закупівельній організації – ДП «УСС» – кваліфікувати і допустити до торгів тільки 3 компанії з 9. Крім того, 05.07.2021 Мінсоцполітики надало ДП «УСС» офіційного листа за підписом заступників міністра із зазначенням, які компанії варто кваліфікувати, а які – ні», – про це йдеться в офіційному зверненні ФРУ до прем’єр-міністра Д. Шмигаля. 

ФРУ висловлює своє занепокоєння тим, що на результати тендеру можуть вплинути особисті домовленості представників міністерства з підприємцями та закупівельною організацією. 

«Вибрані міністерством компанії планують закуповувати «пакунки малюка» за ціною не нижче 5500-5600 грн за «бокс». А ось учасники, яких Мінсоцполітики рекомендує дискваліфікувати, пропонують вигіднішу вартість – близько 4500 грн. Так дискваліфікація створить можливість завищити вартість «пакунків» і отримати неправомірну вигоду, що призведе до втрат бюджету і розкрадання понад 100 млн грн» – стверджує член президії ФРУ Олександр Соколовський. 

Відео дня

«Мені давно зрозуміло, що ні міністр соціальної політики Марина Лазебна, ні два її зама, які курують закупівлю натуральної допомоги новонародженим «Пакунок малюка» (Євген Котик і Борис Лебедцов), не зацікавлені в чесній і прозорій закупівлі, тому давно вже роблять все можливе, щоб її максимально затягнути або зірвати», – пише експерт на своїй сторінці у Facebook.

На думку Соколовського, міністерство намагається усунути «невигідних» учасників тендеру, аби якомога довше залишати компенсацію за спецкартками ПриватБанку замість «пакунків малюка» – натуральної допомоги для новонароджених.

У минулому 2020-му році закупівля «пакунків малюка» не відбулась саме у зв’язку з порушеннями процедури та дискваліфікацією ряду учасників, що призвело до відміни торгів Антимонопольним комітетом України.  

Але ми щиро сподіваємося на відкритий та чесний тендер і відновлення права отримувати допомогу «Пакунок малюка» в пологових будинках вже найближчим часом! 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up