Заборгували 800 тисяч: медики обласного лабцентру у Житомирі досі не отримують "коронавірусні" доплати

Заборгували 800 тисяч: медики обласного лабцентру у Житомирі досі не отримують "коронавірусні" доплати

Колектив переконаний, що таке зволікання міністерства пов'язане з посадою керівника лабораторного центру і головного санлікаря області.

У Житомирському лабораторному центрі щодня роблять понад тисячу тестів на коронавірус. Медики працюють понаднормово, а доплат за свою працю не отримують. Хоч із вересня мали б мати вищу зарплатню. Обіцяні на це урядом гроші на рахунки надійшли, але людям їх не виплачують.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Працівники лабораторного центру скаржаться, що на роботі від ранку до ночі, сім'ї їх не бачать, а обсяги роботи невпинно ростуть. Сюди привозять матеріали з усієї області. Отримують за це лікарі-епідеміологи в середньому від 4 до 6 тисяч гривень, а мали б більше. Уряд від 1 вересня встановив доплати: молодшому медперсоналу - від 1250 грн, лікарям – від 3,5 тисяч грн.

Відео дня

У бухгалтерії лабораторного центру кажуть, що заборгували 800 тисяч гривень доплат медпрацівникам. Гроші, які є на рахунку, не можуть видати, бо МОЗ не підписує документи.

Колектив переконаний, що таке зволікання міністерства пов'язане з посадою керівника лабораторного центру і головного санлікаря області. Виконувача обов'язків головного санітарного лікаря Житомирщини Зиновія Парамонова двічі намагався звільнити головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Навіть особисто привозив накази про звільнення. Але Парамонов і досі залишається на цій посаді. Щоправда, зараз перебуває на лікарняному з COVID-19. Телефоном розповів ТСН, що невиплата доплат медикам - це помста.

"Пан Ляшко продовжує таку політику стосовно нашого лабораторного центру і мене особисто. Йому не вдалося закріпити на посаді свого однодумця по грантах, і тому це помста колективу. Адже усім іншим областям виплатили", - заявив Зиновій Парамонов.

Понад тисячу тестів на коронавірус роблять щодня у житомирській лабораторії. Медики працюють понаднормово. А жодних доплат за свою працю не отримують. Хоч із вересня мали б мати вищу зарплатню. Обіцяні на це урядом гроші на рахунок підприємства надійшли. Але людям їх не виплачують.  

Закиди у помсті головний санлікар України Віктор Ляшко відкидає. Каже, гроші медики отримають вже у жовтневу зарплату. Затримка була через технічну ситуацію, бо Парамонов судиться з МОЗ, аби залишитися на посаді.

"Питання виникло в тому, що йде судовий процес з в.о. директора лабораторного центру. Зараз всі ці юридичні колізії прибрані, документи підписані, працівникам буде виплачено цю доплату", - повідомив Віктор Ляшко.

Також він анонсував призначення нового виконувача обов'язків директора лабораторного центру. З ним, каже, вже підписано контракт.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:54 З початку квітня на Житомирщині Екоінспекція нарахувала понад пів мільйона гривень збитків через незаконне рибальство 16:30 У Житомирі відбудеться фінальна презентація архітектурної концепції скверу на Замковій горі 16:00 До уваги водіїв! У провідну неділю внесено зміни в рух транспорту в районі міського кладовища 15:41 Двоє юнаків на мотоциклі постраждали у ДТП в Коростені photo_camera Від читача 12:20 «Ми живемо, вони виживають». У Житомирі проведуть тренінг з правового захисту військовополонених 15:20 На Житомирщині почастішали випадки сказу у тварин 15:00 Коростенські спортсмени на п’єдесталі чемпіонату Європи з пара-армрестлінгу 14:41 У Житомирі розшукують безвісно зниклого 10-річного Іллю Захарчука. Оновлено - хлопчика знайдено 14:21 Жодної людини — журналісти «20 хвилин» проінспектували укриття під час повітряної тривоги photo_camera 14:00 З 10 по 12 травня Землю накриють найпотужніші магнітні бурі 13:00 Житомир в Instagram: святковий вайб 12:40 Житомирське районне управління поліції просить допомоги у встановленні особи жінки 12:20 Стажера-експедитора товариства викрили в махінаціях з грошима: присвоїв 12 тисяч гривень виручки 12:01 Вбив і закопав: жорстокий злочин у Житомирі photo_camera 11:40 Рятувальники попереджають про загрозу виникнення пожеж і необхідність дотримання правил пожежної безпеки під час поминальних днів photo_camera 11:19 В Оліївській громаді притягнуто до відповідальності палія сухої трави 11:00 ДТП у Бердичеві: авто в’їхало у будівлю: травмовані водійка і мешканка будинку photo_camera 10:40 Окружна прокуратура через суд стягнула кошти на користь міського бюджету 10:20 Рівень довіри до державних електронних послуг зростає: результати дослідження 10:00 З 13 травня буде частково обмежено рух транспорту по вулиці Університетській
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up