Якою буде вартість харчування в садочках та школах Житомира

Якою буде вартість харчування в садочках та школах Житомира

Сьогодні, 17 грудня, члени виконавчого комітету міської ради прийняли рішення «Про встановлення вартості харчування окремих категорій дітей за рахунок бюджетних асигнувань».

В основі організації харчування дітей в 2020 році у закладах дошкільної освіти (дитячих садочках), учнів 1-4 класів непільгових категорій (сніданки) в загальноосвітнх закладах, зареєстрованих на території Житомирської міської ОТГ,  залишається принцип співфінансування, - інформує пресслужба міськради.

А саме, у дитячих садочках – 70% за харчування сплачують батьки, 30% - кошти бюджету (20,23 грн - кошти  батьків та 8,67 грн - кошти місцевого  бюджету – для дітей раннього віку; 30,03 грн - кошти батьків та 12,87 грн -  кошти місцевого бюджету – для дітей дошкільного віку).

Для учнів 1-4 класів непільгових категорій, зареєстрованих в Житомирській міській об’єднаній територіальній громаді (сніданки)  8,35 грн. – кошти місцевого бюджету, 9,95 грн. – доплата батьків.

Відео дня

Безкоштовним харчуванням в закладах дошкільної освіти охоплено 2 944 дитини пільгових категорій (23% від загальної кількості дітей).

До пільгових категорій вихованців у закладах дошкільної освіти та навчально-виховних комплексах відносяться:

  • діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;
  • діти з інвалідністю;
  • діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
  • діти у санаторних групах для дітей з латентною туберкульозною інфекцією та після вилікування від туберкульозу;
  • діти, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку, тривалого лікування і реабілітації;
  • Діти, один із батьків яких
  1. захищав/захищає незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брав/бере безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, в операції об'єднаних сил ЗСУ;
  • 2) загинув чи помер, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і беручи безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, в операції об'єднаних сил ЗСУ;
  • діти, один із батьків яких постраждалий учасник Революції Гідності;
  • діти, які є внутрішньо переміщеними особами.

За кошти міського бюджету (100%) забезпечено харчування дітей пільгових категорій: 1 593 учні 1-4 класів (сніданок); 3 414 учнів 1- 11 класів (обід)

До пільгових категорій учнів у закладах загальної середньої освіти та навчально-виховних комплексах належать:

  • діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;
  • діти з інвалідністю;
  • діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
  • діти, у санаторних групах для дітей з латентною туберкульозною інфекцією та після вилікування від туберкульозу;
  • діти, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку, тривалого лікування і реабілітації;
  • діти, один із батьків яких
  1. захищав/захищає незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брав/бере безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, в операції об'єднаних сил ЗСУ;
  2. загинув чи помер, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і беручи безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, в операції об'єднаних сил ЗСУ;
  • діти, один із батьків яких постраждалий учасник Революції Гідності;
  • діти, які є внутрішньо переміщеними особами.

Таким чином, рішенням «Про встановлення вартості харчування окремих категорій дітей за рахунок бюджетних асигнувань» з 1 січня 2020 року вартість харчування однієї дитини на день становитиме:

1.1. У закладах дошкільної освіти(в тому числі центрах розвитку дитини та навчально-виховних комплексах) м. Житомира:

1.1.1. Для дітей раннього віку 28,90  грн. 

1.1.2. Для дітей дошкільного віку  42,90 грн.

1.2. У закладах дошкільної освіти (в тому числі центрах розвитку дитини та навчально-виховних комплексах) для дітей, які зареєстровані в м. Житомирі та с. Вереси:

1.2.1. Раннього віку 28,90  грн  (20,23 грн - кошти  батьків та 8,67 грн - кошти місцевого  бюджету).

1.2.2. Дошкільного віку  42,90 грн  (30,03 грн - кошти батьків та 12,87 грн -  кошти місцевого бюджету).

1.3. У закладах дошкільної освіти (в тому числі центрах розвитку дитини та навчально-виховних комплексах) м. Житомира незалежно від реєстрації та фактичного місця проживання:

1.3.1. У санаторних групах для дітей з латентною туберкульозною інфекцією та після вилікування від туберкульозу і для дітей та учнів Житомирського навчально-виховного комплексу спеціального типу № 59 Житомирської міської ради, як таких, які мають статус дітей із складними психоневрологічними захворюваннями, - 53,70 грн.

1.3.2. Для дітей пільгових категорій, які мають право на безкоштовне харчування відповідно до чинного законодавства України та відповідних рішень Житомирської міської ради і виконавчого комітету Житомирської міської ради, у розмірі встановленої вартості харчування відповідно до віку (згідно з додатком 1).

1.3.3. Для дітей з багатодітних сімей батьківська плата визначається у розмірі 50% встановленої батьківської плати за харчування відповідно до віку.

1.4. У закладах загальної середньої освіти м. Житомира:

1.4.1. Для учнів 1-4 класів 18,30 грн (сніданок).

1.4.2. Для учнів 1-4 класів, які зареєстровані в м. Житомирі та с. Вереси, 18,30 грн (8,35 грн – кошти місцевого бюджету, 9,95 грн – кошти батьків) – сніданок.

1.4.3. Для учнів 1-4 класів пільгових категорій, які мають право на безкоштовне харчування відповідно до чинного законодавства України та відповідних рішень Житомирської міської ради і виконавчого комітету Житомирської міської ради, незалежно від реєстрації та фактичного місця проживання  18,30 грн – сніданок.

1.4.4. Для учнів 1-11 класів пільгових категорій, які мають право на безкоштовне харчування відповідно до чинного законодавства України та відповідних рішень Житомирської міської  ради і виконавчого комітету Житомирської міської ради, незалежно від реєстрації та фактичного місця проживання  21,70  грн – обід.

1.5. У навчально-виховних комплексах для учнів 1-4 класів м. Житомира:

1.5.1.  42,90 грн   – сніданок, обід, вечеря.

1.5.2. Для учнів 1-4 класів, які зареєстровані в м. Житомирі та  с. Вереси, 42,90 грн  (8,35 грн – кошти місцевого бюджету, 34,55 грн – кошти батьків) – сніданок, обід, вечеря.

1.5.3. Пільгових категорій, які мають право на безкоштовне харчування відповідно до чинного законодавства України та відповідних рішень Житомирської міської  ради і виконавчого комітету Житомирської міської ради, незалежно від реєстрації та фактичного місця проживання 42,90 грн – сніданок, обід, вечеря.

1.6. У закладі дошкільної освіти с. Вереси:

1.6.1.  Для дітей раннього віку 28,90  грн  (11,56 грн - кошти  батьків  та  17,34 грн - кошти місцевого бюджету).

1.6.2. Для дітей дошкільного віку  42,90 грн  (17,16 грн - кошти батьків та 25,74 грн  -  кошти місцевого бюджету).

1.6.3. Для дітей пільгових категорій, які мають право на безкоштовне харчування відповідно до чинного законодавства України та відповідних рішень Житомирської міської  ради і виконавчого комітету Житомирської міської ради, у розмірі встановленої вартості харчування відповідно до віку.

1.6.4. Для дітей з багатодітних сімей батьківська плата визначається у розмірі 50%  встановленої батьківської плати за харчування відповідно до віку.

1.7. У закладі загальної середньої освіти с. Вереси:

1.7.1. Для учнів 1-4 класів 14,05 грн – сніданок.

1.7.2. Для учнів 1-11 класів пільгових категорій, які мають право на безкоштовне харчування відповідно до чинного законодавства України та відповідних рішень Житомирської міської  ради і виконавчого комітету Житомирської міської ради, 16,69  грн – обід.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up