Відсьогодні пенсії та субсидії можна буде оформляти на порталі "Дія"

Відсьогодні пенсії та субсидії можна буде оформляти на порталі "Дія"

Сьогодні, 29 листопада, на порталі "Дія" з'являться нові послуги, пов'язані з соціальною сферою.

Також можна буде згенерувати довідку про застраховану особу та дохід пенсіонера.

Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Йдеться про призначення житлової субсидії та пенсії, перерахунок пенсії, а також можна буде згенерувати довідку про застраховану особу та дохід пенсіонера.

Відео дня

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook зазначив, що у міністерстві максимально автоматизували процес, щоб скоротити для людей похилого віку кількість документів, полів для заповнення та час очікування.

"Для того, щоб оформити виплату від держави бабусям та дідусям, потрібно було ходити в держоргани, стояти в чергах. Тепер вони можуть зробити це, не виходячи з дому, на порталі "Дія". Потрібно заповнити анкету, завантажити необхідні документи, відправити заявку - і все", – резюмував голова Міністерства цифрової трансформації.

Федоров переконаний, що ці інновації допоможуть людям похилого віку запобігти в умовах пандемії зайвим ризикам захворіти в чергах, а також збережуть їхнє здоров'я або навіть життя.

Окрім того, 1 грудня буде доступна послуга зі зміни реєстрації.

За словами міністра, вдалося об'єднати всі реєстри територіальних громад, тому найближчим часом кожен зможе змінити місце реєстрації протягом доби навіть не виходячи з дому.

"Дія" і нові послуги:

Наприкінці вересня 2021 року з'явилася інформація про те, що в рамках пілотного проекту Українці зможуть оформити онлайн на порталі "Дія" житлові субсидії, отримання пенсій, державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям.

Джерело: УНІАН

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up