Вакцинація тварин у присадибних ділянках: за що потрібно платити?

Вакцинація тварин у присадибних ділянках: за що потрібно платити?

Начальник Управління здоров’я та благополуччя тварин Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Держпродспоживслужби Микола Сонько відповів на найпопулярніші питання щодо вакцинації.

Які щеплення проти вірусних хвороб тварин у власності населення служба ветеринарної медицини здійснює безкоштовно?

З метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в країні; охорони території держави від проникнення особливо небезпечних збудників хвороб, захисту тварин та населення — постановою Кабінету Міністрів України від 23.04.2008 року № 413 передбачено, що здійснення обов'язкових протиепізоотичних заходів, а саме діагностика, профілактика та ліквідація окремих захворювань, в першу чергу спільних для тварин і людей, та захворювань, які можуть завдати значних економічних збитків, здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.

Безкоштовні планові щеплення проти вірусних хвороб тварин в господарствах приватного сектору України проводять від сказу тварин (вакцинують собак, котів), класичної чуми свиней (вакцинують свиней), хвороби Ньюкасла (вакцинують свійську птицю родини курячих).

Відео дня

В Україні проводяться планові огляди тварин, так звана диспансеризація тварин, яка включає планові діагностичні, лікувально-профілактичні і санітарно-гігієнічні заходи, спрямовані на раннє виявлення ознак захворювань тварин, їх профілактику і лікування. Плановим оглядам підлягають велика рогата худоба, дрібна рогата худоба, коні та свині.

Чи входить у плату за щеплення вартість ветеринарних препаратів?

Відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 26.01.2016 року № 18 «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 року № 96 «Розміри плати за послуги, які надаються регіональними службами ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні і транспорті та бюджетними установами центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів», засоби захисту тварин, зокрема вакцини, закуплені за кошти державного бюджету, до розміру плати за надані ветеринарні послуги власникам тварин не включаються.

Разом з тим, з метою своєчасного виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних заразних хвороб тварин в Україні, в умовах обмеженого фінансування з державного бюджету, закупівля засобів захисту тварин може здійснюватися як власниками тварин, так і державними установами ветеринарної медицини. При закупівлі останніми — в розмір плати буде враховуватись вартість використаних препаратів.

Поясніть, чи рекомендовані тарифи на ветеринарні послуги включають ПДВ?

Розміри плати за надання послуг, визначені без урахування податку на додану вартість (ПДВ), який справляється відповідно до Податкового кодексу України. Оплата здійснюється відповідно до тарифів за послуги, які надаються територіальними органами та бюджетними установами центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин, затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 26.01.2016 № 18 «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13 лютого 2013 року №96», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 лютого 2016 р. за №243/28373.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up