В Україні пропонують штрафувати за порушення комендантської години

В Україні пропонують штрафувати за порушення комендантської години

Народні депутати пропонують ввести адміністративну відповідальність за порушення комендантської години під час воєнного стану. Зараз законодавство не передбачає покарань.

Законопроєкт №7553 зареєстрували 12 липня.

У пояснювальній записці йдеться, що до 24 лютого 2022 року на території України не вводили комендантську годину в умовах воєнного стану, тож у законодавстві немає відповідальності за порушення обмежень.

Депутати пропонують додати до Кодексу про адмінпорушення статтю 210-2. Вона передбачатиме, що за порушення комендантської години людина може отримати попередження або штраф від 510 до 850 грн.

Відео дня

Якщо ж людина упродовж року знову порушить комендантську годину, тоді її можуть оштрафувати від 1 700 до 3 400 грн. Складати протокол про порушення обмежень можуть поліцейські.

Наразі законопроєкт направили на розгляд до профільного комітету. Після цього його мають винести на голосування під час засідання Верховної Ради.

Комендантська година передбачає заборону перебувати на вулиці, відвідувати інші громадські місця, пересуватися населеними пунктами транспортом або пішки. Виняток — за наявності спеціальної перепустки встановленого зразка. З 24 лютого комендантську годину запровадили в усіх регіонах України. Її тривалість залежить від області.

Джерело: Громадське

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up