Українці отримають разову матеріальну допомогу: кому та скільки виплатять

Українці отримають разову матеріальну допомогу: кому та скільки виплатять

 

Всього допомогу отримають близько мільйона українців.

Постраждалі від війни українці отримають щорічну матеріальну допомогу від держави. Йдеться про ветеранів війни та постраждалих від нацистських переслідувань. У 2022 році гроші нарахують у червні.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів від 7 травня.

У документі наголошується, що виплати передбачені Законами України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про жертви нацистських переслідувань".

Відео дня

Згідно з постановою, в цьому році виплати не будуть менше, ніж у минулому. Всього допомогу отримають близько мільйона українців.

Допомога постраждалим від війни: хто і скільки отримає

люди з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) ув'язнені концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового утримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та інших причин:

  • I група – 4 421 гривню,
  • II група – 3 906 гривень,
  • III група – 3 391 гривню;

учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) ув'язнені концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового утримання, а також діти, що народилися в зазначених місцях примусового утримання їх батьків – 1 491 гривню;

люди з особливими заслугами перед Батьківщиною – 4 421 гривню;

члени сімей загиблих та подружжя (подружжя) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, подружжя (подружжя) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге – 966 гривень;

члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України – 966 гривень;

учасники війни та колишні в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового утримання, особи, насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 612 гривень.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up