Українці можуть отримувати кредити за ID-карткою - НБУ

Українці можуть отримувати кредити за ID-карткою - НБУ

Українці масово скаржаться на відмови банків надавати споживчий кредит за ID-карткою. У Нацбанку пояснюють, що "класичний" паспорт використовується для отримання різних банківських послуг на рівні з паспортом у формі картки. 

 

 

 

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України

Банки України здійснюють обслуговування громадян за паспортом або іншим документом, що посвідчує особу.

При цьому, новий зразок паспорту у формі картки, що містить безконтактний електронний носій (далі – ID-картка) використовується в Україні нарівні з попереднім ("класичним") зразком паспорту громадянина України у формі книжечки, що видавався громадянам раніше.

Відео дня

ID-картка жодним чином не обмежує можливості українців щодо користування банківськими послугами.

Наразі банки мають доопрацювати свої програмно-технічні комплекси та ознайомити свій персонал зокрема з новаціями щодо використання клієнтами ІD-картки, яка є паспортом громадянина України згідно українського законодавства.

Національний банк України упевнений, що усі незручності, що могли виникнути у початковий період використання ID-карток під час банківського обслуговування, носять тимчасовий характер.

Зі свого боку, регулятор готовий, у разі потреби, надати банкам додаткові роз’яснення щодо порядку роботи з ID-картками.

• У громадян України, як і раніше, для надання банківських послуг (відкриття рахунку, отримання споживчого кредиту тощо) банком може вимагатись пред'явлення таких документів:

- паспорта ("класичний" паспорт або ID-картка) або інший документ, що посвідчує особу;

- ідентифікаційного коду (реєстраційний номер облікової картки платника податків).

У певних випадках, банк може попросити громадянина надати ідентифікаційний код та довідку про реєстрацію місця проживання у паперовому вигляді.

• Банки у разі пред’явлення громадянином ID-картки, зокрема:

- ідентифікують та верифікують особу на підставі ID-картки (у громадян, які отримали ID-картку до листопада 2016 року можуть вимагати додатково пред’явити ідентифікаційний код);

- встановлюють місце проживання або перебування особи на підставі:

1. інформації зчитаної спеціальним пристроєм з електронного чипу ID-картки;

2. інформації, одержаної від громадянина та засвідченої його власним підписом (а саме, із заповненої громадянином анкети-опитувальника);

3. довідки про реєстрацію місця проживання особи, яка видається з новою ID-карткою (за вимогою самої особи).

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up