Українські підприємства харчової промисловості можуть зупинити виробництво через ціни на газ

Українські підприємства харчової промисловості можуть зупинити виробництво через ціни на газ

Заводи попередили своїх партнерів про неможливість далі працювати зі збитками

Група компаній «Молочний альянс» вважає недоцільною виробничу діяльність молочної галузі через зростання цін на енергоносії. Холдингу належать торгові марки «Яготинське», «Яготинське для дітей», «Пирятин», «Славія», «Златокрай».

Про це написав співзасновник «Молочного альянсу» Олександр Деркач у фейсбуці.

«Ніколи, навіть у найважчі 2013-2014 роки, ми не потрапляли в ситуацію, яка від нас не залежить, і яка ставить взагалі питання про доцільність подальшої виробничої діяльності. Причому всієї галузі, а не тільки окремих виробників», – написав Деркач.

Відео дня

За словами голови наглядової ради «Молочного альянсу» Сергія Вовченка, заводи групи попередили своїх партнерів про неможливість далі працювати зі збитками.

«Ситуація парадоксальна: чим більше ти переробляєш молока і випускаєш продукції, тим більше ти отримуєш збитків. Ціна на газ за рік для нас виросла майже в 10 раз (з 5,5 грн/м.куб до 50 грн/м куб). Електроенергія – у 2,5 раза. Ціни на таропакувальні матеріали – на 42%, ціни на молокосировину – на 25%», – написав він.

Він зауважив, що ціни на готову продукцію компанія змогла підняти в середньому на 7%. «За таких умов подальша робота даватиме нам десятки мільйонів збитків щомісячно. А це неприпустимо, бо далі може бути лише банкрутство», – пояснив Вовченко.

Джерело: Mind

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Татьяна Санникова

    Ну про какие убытки вы пишете?Цены на продукцию вы видели?Доходы в десятки раз превышают расходы .Ещё ни один руководитель предприятия ,,убыточного" не бедствует,а только увеличивает свои доходы

keyboard_arrow_up