У Житомирі мешканцям малоквартирних будинків перераховуватимуть платіжки за опалення

У Житомирі мешканцям малоквартирних будинків перераховуватимуть платіжки за опалення

Дане рішення погодили на виконавчому комітеті міської ради сьогодні, 1 лютого. 

Рішення пов’язане з тим, що 1,2,3,4-поверхові будинки здебільшого мають нетипове планування: високі стелі та більшу квадратуру зовнішніх стін.

“У свій час у нас була програма встановлення лічильників у багатоквартирних будинках міста Житомира. Навіть була така ситуація, коли після встановлення лічильника у двохповерховому будинку платіжка за опалення значно зростала, бо переважно будинки одно- і двоповерхові, малоквартирні, вони старі й про теплоощадження там не йдеться. Мешканці після встановлення лічильників почали отримувати більший платіж. Тому ми фактично штучно стримували встановлення лічильників, щоб люди не отримували більше. Але минулого року вступила в дію постанова 315 Постанова Кабміну і по цій постанові в будинках де немає лічильників вводились коефіцієнти, що призвело до значного зростання плати за опалення в цих будинках”, – сказав мер Сергій Сухомлин.

Прийняте рішення дозволить виконати перерахунок спожитої теплової енергії та точніше обрахувати суму сплати за тепло

Відео дня

“Після проведеної відповідної роботи ми перераховуємо людям вартість опалення і значно її зменшуємо. Сьогодні це стосується 114 будинків з початку опалювального сезону. Те що люди фактично переплатили піде в рахунок майбутніх платежів”, – доповнив Сухомлин.

Перерахунок мешканці малоквартирок зможуть побачити вже в платіжках цього місяця.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (6)
  • Людмила Котырло

    Пане Сухомлин, скоро і вам стежка….. замовлена…! Будьте людиною. Невже вам так важко бути не байдужим мером. Жителі Житомира так багато не просять, просто порядку!! Зробіть наше місто найкращим! Будьте найкращим Мером! Не йдіть стежкою херсонськоі влади, що здали місто. Моі батьки родилися у Житомирі та Чернігові, бізнес у місті Житомирі., з часом радянського союсу.. отримали громадянство РФ ( відбудували колись єбучий Урєнгой і нафтоназ рф) але- посвідки про приживання є в Украні. Ми з 2008 року працюємо у аграрній сфері Украіни. Я під обстріли у Луганській області працювала з моменту початку війни. Наші фермери платили ЗСУ, щоб хоч якось зберегти врожай! Договора на все це є! Ми це все з‘їли!
  • Нина Максимчук

    Всім нараховано зі стелі☹️
  • Екатерина Комарова

    Да когда же вы уже нажрётесь???
    Добиваете Народ, который  вас выбрал.!
  • Стефания Димова

    ОРКО влада Сухомлина спрямована  на обчислення чисел у тому, щоб обдурити і обібрати людей.
    Все починалося з транспорту, а саме 👉 позбавлення житомирян та дітей із багатодітних сімей пільг та пропозиції їздити на роботу велосипедом, 👉 тепер платіжки за опалення – компенсація різниці в тарифах, 👉 ліквідація трамваю – генетичного коду житомирян, 👉 знищення хлiбзаводiв № 1, 2.
    СУХОМЛИН, ми, житомиряни, тебе і твою свиноеліту більше бачити біля керма містом НЕ ХОЧЕМО!!!

    Стефания Димова reply Стефания Димова

    Валерий Снигуровский, житомиряне должны понять, что Сухомлин подобно оркам уничтожает всё на своём пути

    Валерий Снигуровский reply Стефания Димова

    Stefania DImova РЕАКЦІЯ-ЗВІСНО НЕ ЛАСА.
    АЛЕ НА ЦЬОГО СУБ'ЄКТА, БУЛО ЧИ МАЛЕНЬКО КРИМІНАЛЬНИХ ВПРОВАДЖЕНЬ, БІЛЬШІСТЬ АМНІСТОВАНО. З ПОЧАТКОМ ПОВНОМАСШТАБНОГО - ЗНОВУ, ЗЕМЛЯ-БЛИЗЬКО 400 ґа ЗЕМЛІ ЖИТОМИРСЬКОЇ МІСЬКОЇ-ПІШЛО ПО ДЕРИБАНУ. МОЖЛИВО СКОРО НАПИШУТЬ ПОВІСТЬ, "ЯК ТАНКІСТУ-ЛЕЙТЕНАНТУ, КРАЇНУ ПЕРЕФОРМАТОВУВАТИ".
    ПОКИ ПРОКУРАТУРА - ЗАДОВОЛЕНА ВСІМА НАДАНИМИ ПОСЛУГАМИ Й ЗЕМЛЕЮ ТАКОЖ, ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПРИЙДЕ  НЕ СКОРО...

keyboard_arrow_up