У Пенсійному фонді розповіли, хто має право на дострокову пенсію

У Пенсійному фонді розповіли, хто має право на дострокову пенсію

30 квітня 2022 року набув чинності Закон України від 15 лютого 2022 року №2040-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства». Пропонуємо ознайомитися з роз`ясненням ПФУ щодо умов призначення дострокової пенсії. 

Законом передбачено, зокрема можливість дострокового призначення пенсії за віком особам, трудовий договір з якими розірвано з ініціативи роботодавця у зв’язку із змінами в організації виробництва та праці, у тому числі з ліквідацією, реорганізацією, банкрутством, перепрофілюванням підприємства, установи, організації, скороченням чисельності або штату працівників.

Умови призначення дострокової пенсії:

  • <

    Відео дня
    /li>

Також за півтора року до досягнення пенсійного віку право на пенсію мають особи, трудовий договір з якими розірвано з ініціативи роботодавця у зв’язку з виявленням невідповідності працівника займаній посаді за станом здоров’я. Право на таку пенсію надається таким особам за наявності повного страхового стажу: у чоловіків – 35 років, у жінок – 30 років. Порядок їх призначення визначить Кабінет Міністрів України.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up