Суддя Сингаївський вирішив, що батько не має права проживати з неповнолітнім сином

Суддя Сингаївський вирішив, що батько не має права проживати з неповнолітнім сином
Газета «20 хвилин» неодноразово піднімала питання компетентності житомирських суддів. Найбільшу кількість запитань викликає законність рішень останніх та їх моральність. Якраз про моральність і поведемо мову далі.

Сім’я Білочицьких-Каріх звернулася за допомогою до редакції ще восени минулого року, але загалом участь у судовій тяганині вони беруть уже шість років. Цей тривалий час вони відстоюють право неповнолітнього власника квартири Ярослава, мати  якого знаходиться у госпісі після аварії та є недієздатною, проживати у квартирі, належній йому за законом.

Нагадаємо, що на квартиру претендує двоюрідна тітка Ярослава Каріха – Емма Білошицька. У судовому позові остання вимагає отримання ключів від квартири та заборони проживання батька 16-річного підлітка Дмитра Каріха разом із сином. Також  Білошицька вимагає  заборонити підліткові Ярославу поселяти будь-кого стороннього без її згоди.

Аргументує свою позовну заяву позивачка тим, що вона є опікуном однієї із законних власниць частини квартири, а саме своєї двоюрідної сестри Каріни Білочицької, яка вже довгий час знаходиться в лікарні для душевнохворих. У свою чергу Дмитро Каріх є опікуном  та колишнім чоловіком матері Ярослава Наталі Білочицької-Каріх  (розірвання  шлюбу відбулось автоматично в результаті визнання останньої недієздатною). Наталя Каріх має право власності на житлову площу аналогічно вищезгаданій Каріні Білочицькій, тому, відповідно, її опікун, тобто Дмитро Каріх, має право розпоряжатись майном Наталі на час її  перебування у госпісі.

Відео дня

Газета «20 хвилин» висвітлювала хід останніх судових засідань у справі, неодноразово акцентуючи увагу на грубі порушення у їх ході. Наприклад, суддя Олександр Сингаївський або ж «забував» запросити на засідання відповідача Дмитра Каріха та його представників (останні не отримували повістки), або ж узагалі проводив засідання, коли Дмитро Каріх знаходився у зоні проведення бойових дій, а це заборонено законом.

Коли на суд з’являлись наші кореспонденти, слухання неодноразово переносилось. Вищеназвані факти перераховані у статті «Чи захистить суддя Сингаївський неповнолітнього власника квартири?».

Порушували писані правила й представники органу опіки та піклування, які у разі судових тяганин двох сторін опікунів повинні залишатися в нейтралітеті. Проте представник опікунської ради відкрито підтримував Емму Білошицьку у її намаганнях, що підтверджується окремими пунктами з рішень суду. Щоправда, на останнє засідання представник не з’явився взагалі.

Проте це не завадило судді Олександру Сингаївському прийняти рішення на користь Емми Білошицької. Після останнього засідання суду, яке відбулось 3 лютого 2015 року, батько Ярослава Каріха і за сумісництвом опікун його матері не матиме права проживати з неповнолітнім сином.

Суспільство звикло до того, що зі служителями Феміди доводиться воювати, проте слід визнати той факт, що найчастіше ця боротьба залишається безрезультатною.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up