Сьогодні стартує пілотний проєкт єПідтримка

Сьогодні стартує пілотний проєкт єПідтримка

Це перший у світі проєкт у такому форматі, який реалізують Міністерство економіки України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Національний банк України та Кабінет Міністрів України.

Як можна буде отримати виплату?

Оформте спеціальну картку єПідтримка в одному з банків-партнерів. Після старту банки будуть додаватися щодня. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. Використати вже наявний рахунок неможливо.

Завантажте застосунок Дія та авторизуйтеся в ньому.

Відео дня

Переконайтесь, що у вас є «зелений» COVID-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікат, отриманий на порталі Дія, чи паперовий від сімейного лікаря не підходять для отримання виплат. Отримати COVID-сертифікат у застосунку Дія зараз можна як і з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.

Зайдіть у розділ Послуги та виберіть єПідтримку. Дотримуйтеся вказівок — і це все.

Коли?

Пілот проєкту єПідтримка стартує 13 грудня. На першому етапі послуга з виплат буде доступна лише в застосунку Дія для українців із 19 грудня.

Як можна буде віртуальною карткою оплачувати послуги ?Ці гроші можна отримати на руки? Чи на спеціальний рахунок?

МінЦифри формує технічні вимоги підключення до програми для Банків-Емітентів.  Банки-емітенти підписують договори інформаційної взаємодії та декларацію  відповідності технічним вимогам, вносять MCC-коди для обмеження витрат за спеціальними банківськими картками. Безкоштовно випускають такі картки для населення.  Громадяни у мобільному додатку Дія проходять коротку верифікацію, яка дозволяє їм отримати гроші на спеціальні банківські картки.

Мінекономіки нараховує гроші на спеціальні карткові рахунки громадян – по 1 тис. грн.  Громадяни розраховуються грошима з підприємствами, які відповідають  визначеним MCC-кодам. На першому етапі програми працюватиме такий алгоритм. Надання готівки не передбачене.

Чи картка для зарахування допомоги буде платною? Чи буде комісія за обслуговування?

Віртуальні картки – безкоштовні, жодних комісій за обслуговування не буде.

Нагадаємо, що Президент України ініціював програму підтримки бізнесу, який найбільше постраждав під час пандемії. Уряд ухвалив постанову щодо програми єПідтримка. Як вона працюватиме — дізнайтеся з сайту https://e-aid.diia.gov.ua/

Постанова КМУ від 09.12.2021 № 1272 “Деякі питання надання допомоги в рамках Програми “єПідтримка”

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up