Серед отримувачів мікрогрантів на Житомирщині – 62 жінки

Серед отримувачів мікрогрантів на Житомирщині – 62 жінки

Програма мікрокредитування «Власна справа» реалізується в рамках урядового проєкту єРобота з липня 2022 року, - повідомляє Житомирський центр зайнятості.

Початківці в бізнесі та вже досвідчені підприємці мають можливість отримати грантові кошти до 250 тис. грн для започаткування або розвитку бізнесу. Головна умова програми – створення нових робочих місць, не менше двох для отримання максимальної суми гранту.

На Житомирщині за підсумками дії програми торік - 123 схвалені бізнес-проєкти, 62 з яких подані жінками. Більшість учасниць – підприємниці з досвідом, а третина скористались грантом для старту в бізнесі.

Напрями підприємницької діяльності жінок – різноманітні. Це і відкриття гастро-бару, салону краси, кав’ярні чи центру раннього розвитку дитини. Це і створення ортопедичного центру, стоматологічного кабінету та ресторану здорового харчування. Це організація виробництва 3D-сувенірів, дитячого текстилю та вирощування пряних трав в теплицях. Це розширення діяльності танцювальної студії, святкової агенції чи клубу віртуальної реальності.

Відео дня

Серед бізнес-ідей, для реалізації яких жінки отримали грантові кошти, - і не зовсім жіночі види діяльності: здійснення вантажних перевезень, започаткування виробництва з виготовлення виробів з натурального дерева та створення майстерні з виробництва екотоварів на заміну пластику.

 «Жінки дуже активні на ринку праці – зазначає директорка обласного центру зайнятості Галина Корінна. Безробіття на Житомирщині традиційно має «жіноче» обличчя, але в період війни ця тенденція ще посилилась. Зараз серед зареєстрованих безробітних – 71% жінок, тоді як рік тому частка жінок складала 57%. Разом з тим, жінки дуже відповідально ставляться до пошуку роботи. Вони – активні учасниці різних семінарів і тренінгів, які проводяться в службі зайнятості, беруть участь у ярмарках вакансій, відвідують роботодавців. У бізнесі також, як бачимо, жінки нарівні з чоловіками».

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up