Що нова влада зробила для Житомира?

Що нова влада зробила для Житомира?
Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин

Економіка

Узяв під особистий контроль проведення тендерів. Ціни для тендерних закупівель формувалися ще в минулому році, але незважаючи на інфляцію та подорожчання послуг, нині економимо на цьому 15-20 % бюджету.

Рекордним був тендер по закупівлі 24-х каналізаційно-насосних станцій, який проводив «Житомирводоканал». Для цього тендеру з бюджету було виділено 1 млн 300 тис. грн, проте вдалося закупити обладнання за 595 тис. грн. Тим самим зекономити 50 % бюджетних коштів.

Відео дня

По закупівлі машин для вивозу сміття економія склала 15 %. Щодо об’єкту реконструкції по вулиці Михайлівській, то, попри вартість конструкції в 4,5 млн грн, місту він обійшовся в 1,7 млн.

Економія цих коштів дозволила профінансувати ряд програм, які не фінансувалися роками. Зокрема, уже понад 30 років місто не купувало автомобілів для дільничних лікарів. Усі ці роки для службових потреб користувалися автомобілями 1970-го року випуску. Цей автомобільний парк не міг забезпечувати нормальну роботу лікарів.

Обіцянка № 1

Задовольнити першочергові потреби медичних працівників та пацієнтів. На даний час проведено переговори і підписано угоди на закупівлю 27-ми нових автомобілів.

Суттєвим досягненням вважаю підписання договору з міжнародною фінансовою корпорацією на загальну суму в 3 млн євро, грантова складова якого 1,6 млн євро. Ці кошти підуть на утеплення шкіл, 5-ти лікарень та 11-ти дитячих садків міста.

Допомога для шкіл

Цього року додатково було виділено понад 400 тис. грн на придбання комп’ютерної техніки для шкіл. Це дозволило забезпечити понад 10 комп’ютерних класів різних шкіл комп’ютерною технікою. Завдяки підтримці Геннадія Зубка, у 20-ти школах міста для користування передані ноутбуки.

Для житомирської ЗОШ № 30 було виділено понад 500 тис. грн за програмою інклюзивного навчання. У найкоротші терміни школа була обладнана пандусами, розширено двірні отвори, санвузли переобладнано таким чином, що вони можуть приймати діток на інвалідних візках.

На управління соціального забезпечення передано автомобіль, який зможе доставляти на навчання й додому після уроків дітей з особливими потребами.

Обіцянка № 2

На 2015 рік ми плануємо оснащити ЗОШ № 30 ліфтом, щоб діти з обмеженими можливостями могли без перешкод дістатись на другий поверх.

Приватна школа «Сяйво» отримала мікроавтобус для перевезення дітей-інвалідів. Цей автобус було придбано за рахунок благодійних коштів, завдяки співпраці з благодійною організацією.

Комунальне господарство та ВЖРЕПи

Напевно, усі пам’ятають, які проблеми були в забезпеченні якісного функціонування водоканалу. «Житомирводоканал» практично нічого не платив «Обленерго» за електроенергію, через це з водопостачанням населення виникали серйозні проблеми. У квітні, коли я почав працювати на посаді першого заступника міського голови, заборгованість водоканалу складала понад 40 млн грн. На даний момент, завдяки покращенню фінансової дисципліни, борг водоканалу зменшився до 12 млн грн.

За 2011-2013 роки пристойна сума коштів пішла на модернізацію та ремонтні роботи для «Теплокомуненерго». У зв’язку з цим накопичилась заборгованість за газ у більше як 200 млн грн. Розрахунки за поставлений газ були на рівні 45-60 %. Постала загроза того, що місто взагалі не отримає блакитне паливо. Ситуація була складною, але методом налагодженої роботи підприємств, удалося досягнути розрахунків за паливо у 100 %. Фактично завдяки цьому, цієї зими місто отримає тепло.

Мною неодноразово піднімалося питання передачі місту світлофорів на безоплатній основі. Нарешті, це було зроблено і, знову ж таки, місто зекономило понад півтора млн бюджетних коштів.

У ВЖРЕПі № 6 було презентовано пілотний проект про відміну ліфтових карток. Дві третини жителів території, приналежної цьому ВЖРЕПу, підтримали цю ініціативу. Проект не знайшов підтримки тільки у громадян, які мешкають на 1-3 поверхах, адже у квитанцію додається вартість користування ліфтом, а ним вони практично не користуються.

Обіцянка № 3

На даний момент ми формуємо єдиний тариф по місту, який включатиме можливість відміни плати за техобслуговування ліфтів мешканцями нижніх поверхів. Система тарифів буде винесена на обговорення виконавчим комітетом, після її затвердження ми зможемо відмінити ліфтові картки для всіх житлово-комунальних підприємств міста.

Нові робочі місця та інвестиції

На сесії міськради було прийнято рішення про створення індустріального парку. Під індустріальний парк розробляється земельна ділянка загальною площею понад 100 га. За досвідом європейських країн, подібний парк приваблює від 2 до 5 млн інвестицій та формує близько 25 тис. робочих місць.

Також інвестиції отримав проект дегазації житомирського комунального полігону твердих побутових відходів. Завдяки дегазації ми покращимо екологічну ситуацію та уникнемо можливості загорання полігону, що було проблемою протягом декількох років. Інвестор добуватиме так званий звалищний газ, за рахунок чого місто отримуватиме суттєві інвестиції.

На стадії розробки перебувають ще два серйозних інвестиційних проекти.

Обіцянка № 4

Збудуємо ГЕС біля водопідйомної дамби на річці Тетерів. Це, у свою чергу, передбачає капітальний ремонт дамби. На проведення ремонту потрібно витратити близько 14 млн грн. Раніше ці гроші необхідно було б виділити з міського бюджету, зараз же ці витрати повністю бере на себе інвестор.

Обіцянка № 5

Будівництво установок по добуванню біогазу на перших очисних. Загальний об’єм інвестицій складає приблизно 13 млн доларів. За рахунок тепла, яке інвестори даватимуть місту, ми можемо зекономити понад 10-12 млн грн за опалювальний сезон.

Припинення незаконного будівництва супермаркету «АТБ»

Починаючи з квітня, я неодноразово наголошував про те, що ми з розумінням і повагою відносимось до будь-якого інвестора, який з’являється на теренах Житомира. Стосовно компанії, яка планувала будівництво «АТБ», то дане будівництво дало б значні інвестиції та нові робочі місця.

Але кожен інвестор повинен працювати за правилами і жоден не має права протиставляти себе громаді міста.

Я провів багато переговорів з представниками ПП «Олеся» щодо надання інших місць для розбудови, заради компенсації збитків. Усі пропозиції були відхилені. Я не підтримую такого методу, як демонтаж. Але якщо не працюють суди, то громадськість має право на такі форми протесту.

Зупинки європейського зразка та транспорт

Зупинки громадського транспорту – це лише одна зі складових транспортної реформи, яка проводиться на даний час. З міського бюджету було виділено 6 млн грн на придбання тролейбусів. За останні декілька років кількість одиниць громадського транспорту суттєво зменшилась, що є проблемою для міста.

Обіцянка № 6

У цьому році плануємо відремонтувати за рахунок бюджету близько 8-ми тролейбусів і 1 трамвай.

Обіцянка № 7

До кінця року місто має отримати 33 тролейбуси – такі умови тендерів, які були проведені нещодавно.

Це тролейбуси, які вже використовувались у Чехії, але їх технічний стан набагато кращий, ніж стан тих тролейбусів, що має Житомир сьогодні.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 У провідну неділю курсуватимуть спеціальні автобуси 10:00 У Житомирі запрацює рекрутинговий центр 3 штурмової бригади 09:30 Вихідні у Житомирі будуть прохолодними - синоптики 09:00 11 травня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити Від читача 12:20 «Ми живемо, вони виживають». У Житомирі проведуть тренінг з правового захисту військовополонених 16:54 З початку квітня на Житомирщині Екоінспекція нарахувала понад пів мільйона гривень збитків через незаконне рибальство 16:30 У Житомирі відбудеться фінальна презентація архітектурної концепції скверу на Замковій горі 16:00 До уваги водіїв! У провідну неділю внесено зміни в рух транспорту в районі міського кладовища 15:41 Двоє юнаків на мотоциклі постраждали у ДТП в Коростені photo_camera 15:20 На Житомирщині почастішали випадки сказу у тварин 15:00 Коростенські спортсмени на п’єдесталі чемпіонату Європи з пара-армрестлінгу 14:41 У Житомирі розшукують безвісно зниклого 10-річного Іллю Захарчука. Оновлено - хлопчика знайдено 14:21 Жодної людини — журналісти «20 хвилин» проінспектували укриття під час повітряної тривоги photo_camera 14:00 З 10 по 12 травня Землю накриють найпотужніші магнітні бурі 13:00 Житомир в Instagram: святковий вайб 12:40 Житомирське районне управління поліції просить допомоги у встановленні особи жінки 12:20 Стажера-експедитора товариства викрили в махінаціях з грошима: присвоїв 12 тисяч гривень виручки 12:01 Вбив і закопав: жорстокий злочин у Житомирі photo_camera 11:40 Рятувальники попереджають про загрозу виникнення пожеж і необхідність дотримання правил пожежної безпеки під час поминальних днів photo_camera 11:19 В Оліївській громаді притягнуто до відповідальності палія сухої трави
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up