Про ціни на газ та початок опалювального сезону

Про ціни на газ та початок опалювального сезону

Протягом останніх днів у соціальних мережах та новинах з’явилось багато маніпуляцій стосовно закупівлі газу закладами соціальної сфери за ціною у понад 30 грн за м³.

Про це повідомляє заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у  дописі  на «Фейсбук». Слід заспокоїти наших громадян та представників територіальних громад, та пояснити, як нині триває розв’язання цього «газового» питання.

За ініціативи Президента України було підписано Меморандум, який фактично, залишив тариф для потреб населення на позначці 7,42 грн. За такою ціною «Нафтогаз» продає паливо роздрібним постачальникам та теплогенерувальним компаніям для задоволення потреб населення.

Для подолання газової кризи, від якої потерпає вся Європа, наша Держава діє впевнено та системно. Тому наступним кроком стало проведення засідань обласних комісій ТЕБ та НС. На них були прийняті рішення, які дозволять врегулювати закупівлю газу для об’єктів соціальної сфери за прийнятною ціною. Саме для цього було необхідно визнати ситуацію з постачанням газу в регіонах надзвичайною. Адже дійсно таких цін ще не було.

Відео дня

Потрібно наголосити, що це суто технічне рішення. Але завдяки йому до 15 жовтня НАК «Нафтогаз України» зможе підписати всі договори зі споживачами соціальної сфери.

Ціна газу для таких закладів, а саме шкіл, лікарень, садочків тощо становитиме 13,70 грн. Це без урахування ПДВ та транспортування. Ця ціна в рази нижча за наявні спотові ціни.

Станом на сьогодні майже усі теплокомуненерго вже успішно подають тепло до соціальних закладів та житлових будинків.

Нагадаємо, що за ініціативи Президента України відбулось зниження тарифу на електроенергію для населення. за ініціативи Президента України.

Так, для 80% населення України тариф на електроенергію з 01 жовтня 2021 року становить 1,44 грн за кВт*год за умови споживання до 250 кВт*год на місяць. Для всіх, хто споживає більше 250 кВт*год на місяць, ціна залишатиметься незмінною – 1,68 грн за весь обсяг споживання.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up