Понад 13,5 тис. жителів та 131 ОСББ на Житомирщині скористались «теплими» кредитами й отримали компенсації

Понад 13,5 тис. жителів та 131 ОСББ на Житомирщині скористались «теплими» кредитами й отримали компенсації

На Житомирщині програма «теплих кредитів» уже понад 3 роки. За цей час жителі області взяли 13575 кредитів на утеплення та модернізацію житла, до програми також долучились 131 ОСББ.

Про це повідомляє департамент регіонального розвитку ОДА.

За інформацією департаменту, програма «теплих» кредитів діє на Житомирщині із кінця 2015 року. Компенсацію за цей час за модернізацію свого житла отримали і жителі, і ОСББ. Загалом з обласного бюджету виплатили майже 10 млн грн відшкодування.

Так, з початку року 210 жителів Житомирщини та 4 ОСББ оформили «теплі» кредити на суму понад 9 млн грн. І вже з обласного бюджету отримали майже 300 тис. грн відшкодування. Крім обласного бюджету, компенсацію за термомодернізацію житла отримують і з державного бюджету.

Відео дня

Адже завдяки державній програмі підтримки, оформивши кредит, можна придбати енергоефективні матеріали для свого будинку чи квартири і отримати від 20 до 70% відшкодування.

 «Теплий» кредит надається:

– на придбання котла з використанням будь-яких видів палива та енергії (крім природного газу) з відшкодуванням від 20 до 70% суми кредиту;

– на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів з відшкодуванням від 30 до 70% суми кредиту.

ОСББ та ЖБК на енергоефективні заходи може отримати від 40% до 70%.

За обласною програмою також можна отримати підтримку на енергоефективні технології для житла:

– фізичним особам – 10 % від суми кредиту, але не більше 1000 грн;

– учасникам АТО та членам сімей загиблих – 10% від суми кредиту, але не більше 2000 грн;

– ОСББ, ЖБК – 10% від суми кредиту раз у рік за одним кредитним договором.

Кредит можна отримати на заміну вікон, дверей, утеплення будинку, придбання твердопаливного котла тощо.

Загалом у 2019 році на програму «теплих» кредитів в обласному бюджеті передбачили 2 млн 250 тис. грн.

Для того, аби оформити «теплий» кредит, необхідно вибрати партнера-постачальника, визначитися з товаром, який вам потрібний, та отримати в магазині рахунок-фактуру на цей товар. До банку потрібно подати такі документи: паспорт, податковий номер, документ про отримані доходи за 6 місяців, рахунок-фактуру на товар, документ про призначену субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (для осіб, яким призначено субсидію), акт виконаних робіт (для АБ «Укргазбанк»).

Нагадаємо, у березні жителі Житомирщини оформили більше 200 «теплих» кредитів, які можна оформити кредит у 4 банках: Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк і Укрексімбанк.

За довідками щодо кредитування можна звертатися до відділень зазначених банків або за адресою м. Житомир, м-н імені С. П. Корольова, 3/14, каб. 110, телефон: (0412) 47-47-12.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up