Понад 100 тис. пенсіонерів області із великим страховим стажем отримуватимуть від 2 тис. грн щомісяця

Понад 100 тис. пенсіонерів області із великим страховим стажем отримуватимуть від 2 тис. грн щомісяця

Окрім підвищення пенсій у зв’язку із зміною прожиткового мінімуму, ще майже 102 тис. пенсіонерів області із великим страховим стажем із липня отримуватимуть збільшені виплати – від 2 тис. грн.

Про це повідомляють у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Житомирській області.

За інформацією управління, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від перерахунки пенсій з 1 липня цього року провели за 3 напрямками:

  • особам, які мають в наявності 35 років страхового стажу у чоловіків та 30 років у жінок, але отримували невелику зарплатню;
  • особам з інвалідністю внаслідок війни;
  • особам з інвалідністю з числа військовослужбовців та військовозобов’язаних, призваних на військові збори, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

«У липні пенсії перерахували для майже 102 тис. пенсіонерів області, які мають 30 та 35 років страхового стажу, але отримували невелику зарплатню. Щомісяця такі громадяни отримуватимуть від 2 тис. грн виплати, середній розмір підвищення становить майже 253 грн. Крім цього, ще для майже 4 тис. пенсіонерів на Житомирщині – осіб з інвалідністю внаслідок війни – перерахували виплати, середній розмір підвищення яких становить 2776 грн. Загалом додаткові витрати на виплату підвищених пенсій у липні цього року складуть понад 45 млн грн», – інформують в управлінні.

Відео дня

Мінімальний розмір пенсії особам з інвалідністю внаслідок війни збільшується:

  • для осіб з інвалідністю І групи – з 285% до 650%,
  • для ІІ групи – з 255% до 525%,
  • для ІІІ групи з 225% до 360% прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян,
  • учасникам бойових дій, яким виповнилося 85 років і більше, – 650% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатністю.

Також збільшили пенсійні виплати особам з інвалідністю з числа військовослужбовців та військовозобов’язаних, призваних на військові збори, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження військової служби.

В управлінні наголошують, що усі перерахунки проведені автоматично та не потребують додаткового  звернення до органів Пенсійного фонду України.

Розмір підвищення розраховується індивідуально для кожного пенсіонера за документами, які містяться у пенсійній справі.

Довідкову інформацію щодо механізму проведення перерахунку пенсій громадяни  області можуть отримати  за телефонами «гарячих» ліній»: (0412) 24-66-98,  22-97-43. А також в сервісних центрах обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області за місцем проживання.

Нагадаємо, що із липня понад 320 тис. пенсіонерів Житомирщини отримають підвищені пенсії.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Lyudmila Danilskaya

    Не смешите.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up