Платники Житомирщини сплатили до бюджетів місцевих громад 5,9 млрд грн

Платники Житомирщини сплатили до бюджетів місцевих громад 5,9 млрд грн

За сім місяців до місцевих бюджетів регіону надійшло 5,9 млрд грн. Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Сергій Красиленко, платники Житомирщини спрямували до скарбниць громад на 1,3 млрд, або на 27,2 відс. більше, ніж у січні–липні 2021 року.

Варто зазначити, що основними податками, які наповнюють місцеві бюджети області стали: податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, податок на майно тощо.

Так, з початку року сплачено 4,5 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з минулим роком зростання становить 1,3 млрд грн, або 39,3 відс.

Представники малого і середнього підприємництва перерахували до бюджету 600,8 млн грн єдиного податку, збільшивши показник до аналогічного періоду 2021 року на 24,9 млн, або на 4,3 відс.

Відео дня

Земельного податку та орендної плати перераховано 351,9 млн грн. Зокрема, землекористувачі – юридичні особи поповнили скарбниці на 329,3 млн, фізичні особи – на 22,6 млн грн.

Більше 100 млн грн отримали бюджети області акцизного податку від роздрібного продажу підакцизної продукції; 82,7 млн – податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; 65,1 млн грн надійшло податку на прибуток підприємств, 63,8 млн – рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up