ОСББ, які модернізовують свої будинки за Програмою «ЕНЕРГОДІМ», можуть отримати у 2023 році кошти на часткове відшкодування вартості робіт

ОСББ, які модернізовують свої будинки за Програмою «ЕНЕРГОДІМ», можуть отримати у 2023 році кошти на часткове відшкодування вартості робіт

ОСББ, які беруть участь у Програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ» державної установи «Фонд енергоефективності», можуть отримати фінансову підтримку з бюджету громади.

Відповідне рішення, яким затвердити порядок надання такої фінансової підтримки, прийняв виконавчий комітет. Йдеться про часткове відшкодування вартості заходів з енергоефективності.

«Це зменшить фінансове навантаження на мешканців ОСББ, які впроваджують комплексні заходи з підвищення енергоефективності в багатоквартирних будинках, розташованих на території громади, — кажуть в департаменті економічного розвитку. — Після початку повномасштабного вторгнення банки перестали видавати кредити ОСББ на заходи з енергоефективності, проте деякі ОСББ не зупинилися в своїх прагненнях зробити житло енергоефективним та зменшити використання природного газу».

Відповідно до Порядку, який затвердили, фінансова підтримка із місцевого бюджету може надаватися поетапно, якщо ОСББ реалізує покрокове проведення робіт. Для цього ОСББ може звернутися після отримання повідомлення від державної установи «Фонд енергоефективності» про схвалення заявки на верифікацію проєкту або виконаних заходів з енергоефективності та часткове відшкодування вартості здійснених заходів з енергоефективності.

Відео дня

Розмір фінансової підтримки ОСББ із місцевого бюджету визначається після верифікації виконаних заходів з енергоефективності державною установою «Фонд енергоефективності» і становить 10 відсотків від суми прийнятних витрат, вказаних у повідомленні про схвалення.

Загальний розмір фінансової підтримки залежить від обраного ОСББ пакета заходів з енергоефективності за умовами програми «ЕНЕРГОДІМ», але упродовж року за одним житловим будинком він не може перевищувати 500 тис. грн за пакетом заходів «А» або ж 1500 тис. грн за пакетом заходів «Б».Не допускається отримання двох видів підтримки з бюджету громади при реалізації етапу будівельних робіт. Тобто за кошти бюджету Житомирської міської територіальної громади можна отримати одну з форм підтримки для реалізації кожного з етапів будівельних робіт - відшкодування 10-ти відсотків від вартості робіт по даному Порядку чи відшкодування 10-ти відсотків по кредиту, взятому на заходи з енергоефективності, впродовж 18 місяців.

Для отримання фінансової підтримки голова або уповноважена особа ОСББ звертається із відповідною заявою на ім’я міського голови.

Детальніше з Порядком можна ознайомитися за покликанням: https://zt-rada.gov.ua/?pages=17734

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up