Новорічний олів’є подорожчає на 28%

Новорічний олів’є подорожчає на 28%

До нас наближаються різдвяні та новорічні свята. А чи можна уявити будь-яке зимове свято в нашій країні без традиційного салату олів’є?

Це питання дослідив на своїй сторінці у Фейсбук Генеральний директор української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Ми сьогодні готуємо "французький" салат і рахуємо ціни на соціальні продукти за даними Державної служби статистики, а всі інші за цінами ринку "Дніпро" у Києві.
Рецепт салату олів'є беремо найдоступніший: відварна картопля – 600 г, відварна морква – 250 г, цибуля – 200 г, варена ковбаса – 600 г, яйця – 8 шт, солоні огірки – 500 г, консервований зелений горошок – бляшанка 425 г, майонез «Європейський» (тут могла бути ваша реклама))) – упаковка 300 г, сіль за смаком. 
За даними Держстату, станом на початок листопада 2017 року продукти коштували: відварна картопля – 5,7 грн за кілограм, або 3,4 грн за 600 г, відварна морква – 6,4 грн за кілограм, або 1,6 грн за 250 г, цибуля – 5 грн за кілограм, або 1 грн за 200 г, варена ковбаса – 74,8 грн за кілограм, або 44,9 грн за 600 г, яйця – 23,8 грн за десяток, або 19 грн за 8 шт.
На консервацію й майонез ми витратили: солоно-мариновані огірки – 24,3 грн за 500 г баночку, консервований зелений горошок – 23,6 грн за 425 г, майонез – 12,4 грн за 300 г упаковку. 
Тобто в 2017 році приготування майже 3 кг салату Олів’є, яких буде достатньо для великої родини з 8 осіб, обійшлося нам у 130,2 грн. 
За рік, у 2018-му, за середніми в Україні цінами, ми сплачуємо: відварна картопля – 6,5 грн за кілограм, або 3,9 грн за 600 г, відварна морква – 12,1 грн за кг, або 3 грн за 250 г, цибуля – 10,5 грн за кілограм, або 2,1 грн за 200 г, варена ковбаса – 91,2 грн за кілограм, або 54,7 грн за 600 г, яйця – 24,9 грн за десяток, або 19,9 грн за 8 шт.
На консервацію й майонез із сімейного бюджету ми витратимо: на солоно-мариновані огірки – 35,2 грн за 500 г баночку, консервований зелений горошок – 32,4 грн за 425 г бляшанку, майонез – 15 грн за 300г упаковку. 
Тобто в 2018 році, за два місяці до новорічних свят, приготування майже 3 кг салату олів’є коштуватиме нам 166,2 грн. За рік салат олів’є подорожчав на 36 грн, або майже на 28%.

Коментарі (1)
  • Vladimir Delovoi

    А фіг там...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Житомира за сьогодні

17:55 Національна збірна України завітає на відкриття стадіону у Коростені 17:23 Жнива-2019: на Житомирщині зібрали вже 72 тис. тонн зерна 17:00 Поліція Житомирщини нагадує: таємниця голосування під час виборів охороняється законом 16:41 Заради збагачення шахраї вдаються до нових схем: не потрапте на гачок Від читача 12:25 Нова платформа EDI Network 2.0 - 1000 документів за 10 секунд 16:21 СБУ закликає мешканців та гостей Житомирської області бути пильними 16:00 В результаті контрольно-перевірочних заходів виявлено та упереджено несплату податків на суму 78,6 млн грн 15:40 У Житомирі бабуся вирішила розтопити піч і мало не призвела до пожежі в будинку 15:20 У Верховну Раду України балотується 20 депутатів Житомирської обласної ради 15:00 Понад 46 млн грн виплатили багатодітним родинам Житомирської області упродовж трьох місяців 14:39 Сьогодні Житомир долучиться до акції «Мова об’єднує» 14:19 Жінку, яка травмувалася внаслідок ДТП поблизу Житомира, довелося деблокувати із понівеченого автомобіля 14:00 16 липня на території області синоптики прогнозують грози. Як вберегтись? 12:42 16 липня 1990 року була ухвалена Декларація про державний суверенітет УРСР 12:22 Відучора у водоймах Житомирщини заборонено ловити раків 12:02 Вчителів області запрошують подавати заявки на GLOBAL TEACHER PRIZE UKRAINE 11:39 Сьогодні набув чинності Закон про мову: що зміниться 11:21 Чи люблять житомиряни своє місто? Фотофакт 11:20 Стартує щорічний конкурс «Краща спортивна громада Житомирщини» 11:00 Трирічний хлопчик та жінка отримали травми внаслідок ДТП неподалік Зарічан
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up