Новорічний олів’є подорожчає на 28%

Новорічний олів’є подорожчає на 28%

До нас наближаються різдвяні та новорічні свята. А чи можна уявити будь-яке зимове свято в нашій країні без традиційного салату олів’є?

Це питання дослідив на своїй сторінці у Фейсбук Генеральний директор української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Ми сьогодні готуємо "французький" салат і рахуємо ціни на соціальні продукти за даними Державної служби статистики, а всі інші за цінами ринку "Дніпро" у Києві.
Рецепт салату олів'є беремо найдоступніший: відварна картопля – 600 г, відварна морква – 250 г, цибуля – 200 г, варена ковбаса – 600 г, яйця – 8 шт, солоні огірки – 500 г, консервований зелений горошок – бляшанка 425 г, майонез «Європейський» (тут могла бути ваша реклама))) – упаковка 300 г, сіль за смаком. 
За даними Держстату, станом на початок листопада 2017 року продукти коштували: відварна картопля – 5,7 грн за кілограм, або 3,4 грн за 600 г, відварна морква – 6,4 грн за кілограм, або 1,6 грн за 250 г, цибуля – 5 грн за кілограм, або 1 грн за 200 г, варена ковбаса – 74,8 грн за кілограм, або 44,9 грн за 600 г, яйця – 23,8 грн за десяток, або 19 грн за 8 шт.
На консервацію й майонез ми витратили: солоно-мариновані огірки – 24,3 грн за 500 г баночку, консервований зелений горошок – 23,6 грн за 425 г, майонез – 12,4 грн за 300 г упаковку. 
Тобто в 2017 році приготування майже 3 кг салату Олів’є, яких буде достатньо для великої родини з 8 осіб, обійшлося нам у 130,2 грн. 
За рік, у 2018-му, за середніми в Україні цінами, ми сплачуємо: відварна картопля – 6,5 грн за кілограм, або 3,9 грн за 600 г, відварна морква – 12,1 грн за кг, або 3 грн за 250 г, цибуля – 10,5 грн за кілограм, або 2,1 грн за 200 г, варена ковбаса – 91,2 грн за кілограм, або 54,7 грн за 600 г, яйця – 24,9 грн за десяток, або 19,9 грн за 8 шт.
На консервацію й майонез із сімейного бюджету ми витратимо: на солоно-мариновані огірки – 35,2 грн за 500 г баночку, консервований зелений горошок – 32,4 грн за 425 г бляшанку, майонез – 15 грн за 300г упаковку. 
Тобто в 2018 році, за два місяці до новорічних свят, приготування майже 3 кг салату олів’є коштуватиме нам 166,2 грн. За рік салат олів’є подорожчав на 36 грн, або майже на 28%.

0
0
1
1
Коментарі (1)
  • Vladimir Delovoi

    А фіг там...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Житомира за сьогодні

17:59 Інформація про те, що митрополит Никодим перейшов до Православної церкви України, не відповідає дійсності 17:55 «Побити журналіста коштує менше, ніж квитки у кіно», - учасники дискусії 17:20 Свято Миколая: вірші, оповідання, пісні, народні звичаї та прикмети до Дня Святого Миколая 17:00 «Дизель Шоу» привітало маленьких житомирян з Днем Святого Миколая Від читача 13:16 Митрополит Никодим переходить до Православної Церкви України 16:40 19-річного коростенця засудили до позбавлення волі на 6 років 6 місяців за злочин під час іспитового терміну 16:20 Житомирський водоканал отримав відзнаку за здобутки у сфері екологічної безпеки 16:00 За 11 місяців від кору вакцинували майже 88% дітей 15:40 Безпечної криги не існує: рятувальники попереджають про правила зимової риболовлі 15:16 У Житомирі районні ради після виборів будуть ліквідовані 15:00 У Житомирі через замикання в мережі горів житловий будинок на трьох господарів 14:39 Після публікації "20 хвилин" чиновники міськради пообіцяли перевірити діяльність комунального закладу «Централізована бібліотечна система» 14:27 З міського бюджету Житомира виділено більше 1 млн грн на дорожню розмітку 14:20 Обласна рада прийняла бюджет на 2019 рік. ВІДЕО 14:00 У Житомирі нові дільничні офіцери поліції присягнули на вірність Українському народові 12:40 У Житомирі епідпоріг по грипу перевищено на 80 % 12:26 Понад 3 тонн піщано-сольвої суміші використали дорожники для посипання автошляхів області 12:20 В Україні з'являться нові 100 гривень 12:00 Крампуси, янголи, віслюк Вітус та Поліський Святий Миколай: Малинівка запрошує на відкриття унікальної Садиби 11:55 Пластуни привезли у Житомир Вифлеємський вогонь миру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up