На Житомирщині власники елітних автівок сплатили до місцевих скарбниць понад 1,8 млн гривень транспортного податку

На Житомирщині власники елітних автівок  сплатили до місцевих скарбниць понад 1,8 млн гривень транспортного податку

Головне управління ДПС у Житомирській області повідомляє, у січні – листопаді 2023 року до місцевих бюджетів області забезпечено надходження понад 1,8 млн гривень транспортного податку. Основна сума сплаченого податку, а саме 1,2 млн гривень була перерахована власниками авто – юридичними особами області. Внесок у сплату транспортного податку від фізичних осіб склав 614,2 тис гривень.  

Як зазначили у Головному управлінні ДПС у Житомирській області, показники надходжень, порівняно з аналогічним періодом минулого року, збільшились на 87,2 тис гривень, або 5 відсотків.

Податківці нагадали, що об’єктом оподаткування транспортним податком є транспортні засоби, з року випуску яких минуло не більше 5 років та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати. Ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік.  

Транспортний податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення - рішення, юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації. 

Відео дня

Журналісти "20 хвилин" порахували на основі вищенаведеної інформації, скільки елітних автівок в області. Ми отримали 72. А якщо порахувати, скільки мінімально коштує кожен з автомобілів, то отримаємо більше 2, 5 млн грн. Наголошуємо, що це мінімальна вартість, за яку потрібно платити транспортний податок. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up