Міськрада платитиме житомирському ТТУ за пасажирів: 1 км проїзду в тролейбусі коштує 33 грн, в трамваї – 39 грн

Міськрада  платитиме  житомирському ТТУ за пасажирів: 1 км проїзду в тролейбусі коштує 33 грн, в трамваї – 39 грн

На черговому засіданні виконавчого комітету  було прийнято рішення щодо організації здійснення перевезень пасажирів міським електричним транспортом.

Договір про перевезення укладатимуть, шляхом надання трансфертів перевізнику, між електричним комітетом міської ради в особі міського голови Сергія Сухомлина та КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» міської ради.

Міський голова пояснив необхідність прийняття рішення про укладання договору.

«Минулі роки ми підтримували трамвайно-тролейбусне управління шляхом поповнення з бюджету статутного фонду. У зв’язку з тим, що в минулому році був прийнятий закон, який трактує це як «фінансова допомога» і ускладнює процедуру отримання комунальним підприємством цих коштів, ми зараз це робимо через послугу. Фактично є розрахунок послуги, яку трамвайно-тролейбусне управління надає місту в плані пільгових перевезень, ми замовляємо послугу і таким чином підтримуємо комунальне підприємство за рахунок міського бюджету», — зазначив Сергій Сухомлин.

Відео дня

Загальна вартість транспортних перевезень на 2018 рік складає 168 млн 749 тис 600 грн.

«Замовником за здійснення перевезень в межах бюджетних призначень буде оплачено 64 млн грн за рік. Інша сума буде оплачена за рахунок коштів, зароблених комунальним підприємством. В основі договору є вартість пасажироперевезень за 1 км. Кількість кілометражу має обчислюватися за системою «Дозор». ЖТТУ щомісяця буде подавати управлінню транспорту і зв’язку міської ради звіти і ми комісійно будемо їх перевіряти і затверджувати. Розроблений акт такого звіту», — повідомив Михайло Грищук, начальник управління траспорту і зв’язку міської ради.  

Також на черговому виконкомі було погоджено порядок використання коштів, передбачених в міському бюджеті на оплату здійснення перевезень пасажирів міським електричним транспортом шляхом надання трансфертів перевізнику, та внесення даного порядку на розгляд і затвердження міською радою.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up