Мікрогранти для українських митців — за промоцію демократії

Мікрогранти для українських митців — за промоцію демократії

Промо демократичних цінностей і рефлексія на тему війни: митці України зможуть отримати мікрогранти в межах проєкту Democracy Frontline

Погляд на війну та демократію через мистецтво: стартував проєкт для українських творців Democracy Frontline

Українські молоді й досвідчені митці мають змогу отримати від 50 до 500 євро за промоцію основ демократії у своїх творах.

З 9 листопада до 7 грудня митці України зможуть подати заявку на виграш мікрогранту в розмірі від 50 до 500 євро. Проєкт для творців під назвою Democracy Frontline за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини ініціювала німецька громадська організація «___mediafrontline» у партнерстві з ГО «Тинк Тенк Юкрейн» (організатори відомого щорічного кінофестивалю Kharkiv Meet Docs).

Відео дня

До участі запрошують творців, що працюють у таких напрямах:

Щоби стати учасником гранту, необхідно подати проєкт, який відображає один із трьох векторів:

 

Долучитися до конкурсу можна до 9 грудня. Для цього необхідно заповнити форму (http://mediafrontline.org/our-projects/democracy-frontline/ ), завантажити згідно визначених правил своє творіння, додати дві світлини і власну творчу характеристику (короткий мотиваційний текст до 300 символів).

Обмежень у кількості поданих робіт немає: один митець може надіслати на розгляд одразу декілька творів.

Неповнолітні також можуть доєднатися до конкурсу, але тільки за згодою батьків/опікунів. Тоді в разі перемоги учасник отримає грошовий приз за участю батька/опікуна.

Обиратимуть переможців експерти проєкту та запрошені компетентні фахівці. Вони виставлятимуть учасникам оцінки за 5-бальною шкалою.

За кількістю отриманих балів журі визначить біля 100 переможців, що отримають мікрогранти різної номінальності. Їхні імена оголосять 1 грудня. Оберуть 40–50 літературних творів, 40 візуальних ілюстрацій, 1 хіп-хоп композицію, 1 сценарій фільму, 5 стендапів та 5 журналістських матеріалів.

Фінальним заходом проєкту стане подія наживо у форматі квартирника. Вона відбудеться у безпечному просторі. До квартирника долучаться учасники всіх напрямів програми Democracy Frontline та представники різних іноземних установ.





 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up