Майже 200 роботодавців Житомирщини отримали грошові компенсації за працевлаштування переселенців

Майже 200 роботодавців Житомирщини отримали грошові компенсації за працевлаштування переселенців

На Житомирщині вже 194 роботодавці, які влаштували на роботу переміщених з небезпечних регіонів країни українців, скористалися державною фінансовою підтримкою, - повідомили в обласній Службі зайнятості.

Вони подали до служби зайнятості необхідні документи для отримання компенсації частини виплаченої зарплати переселенцям за перші два місяці їх роботи.

Підприємцям області, які надали робоче місце внутрішньо переміщеним особам, вже виплачено 5 млн 578 тис. грн компенсації. Державною програмою скористалися роботодавці, котрі працевлаштували 458 приїжджих з небезпечних регіонів країни громадян. Більшість тимчасових переселенців зайняті в сфері торгівлі (29%), переробній промисловості (27%) та сільському й лісовому господарстві (13%).

Найактивніше програмою користуються роботодавці у Житомирі й наближених до нього територіальних громадах (близько половини із загального числа працевлаштованих в області), а також на Звягельщині, Бердичівщині, Коростенщині, Коростишівщині та Ємільчинщині.

Відео дня

Нагадаємо, програма компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб реалізується державною службою зайнятості, відповідно до постанови КМУ від 20 березня 2022 р. №331).

Щоб отримати кошти, роботодавець має укласти трудовий договір (зокрема за сумісництвом), гіг-контракт з внутрішньо переміщеною особою, зареєструвати дані про неї на Порталі Дія та подати заявку на отримання компенсації разом із документами, що підтверджують виплату зарплати та відрахування.

Щодо продовження дії програми у 2023 році - дізнавайтесь у міських центрах зайнятості (або філіях ОЦЗ), а також у відділі організації надання послуг роботодавцям Житомирського обласного центру зайнятості за телефоном (0-412-43-20-37).

 "Гарячі" лінії Служби зайнятості: 063-214-41-75, 097-417-84-96.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up