Лайфхаки, як безпечно робити покупки в Інтернеті під час карантину

Лайфхаки, як безпечно робити покупки в Інтернеті під час карантину

Останнім часом через карантинні обмеження більшість житомирян здійснює покупки через Інтернет-мережу. Однак не всім вдається отримати свої речі через «розумників», які хочуть дармові гроші.

Як перевірити на порядність продавця та не стати жертвою віртуальних шахраїв ми розповімо в даному матеріалі.

Де на вас можуть чатувати шахраї?

Найчастіше шахраїв можна зустріти на сайтах, які замаскувались під виглядом Інтернет-магазину, кредитів онлайн, онлайн казино, лотерей та ігор.

Щоб отримати повноцінні особисті дані людей шахраї створюють клони сайтів, які приймають онлайн платежі. За їх допомогою вони отримують реквізити карток, паролі та коди підтверджень. 

Відео дня

Тому, коли підтверджуєте покупку, зверніть увагу на адресний рядок сайту. Він має починатися з https:// та позначатися значком у вигляді замка "https://bank.gov.ua/admin_uploads/article/Lock.jpg". Також на сайті мають бути значки захисту онлайн-покупок від платіжних систем – Verified by Visa та MasterCard SecureCode.

Безпека перш за все

Щоб не потрапити на гачок шахраїв краще дотримуватись певних правил безпеки. Намагайтесь користуватись віртуальною карткою для онлайн розрахунків. Для цього достатньо на неї відправити лише ту суму, на яку ви хочете здійснити покупку. 

Віртуальна картка - це набір реквізитів (номер картки, термін дії, CVV-код) без фізичного носія для безпечного проведення розрахунків в інтернеті, без використання основної картки.

Перевірити продавця на порядність можна на сервісі Кіберполіції "STOP FRAUD". Також можна перевірити і сайт, послугами якого збираєтесь скористатися, на Black List ЄМА

Ні в якому разі нікому не повідомляйте особисті дані: коди банків та мобільних операторів, паролі, трьохзначний номер на звороті картки та термін її дії.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up