Куди поділися кошти, які витратили на закупівлю кабінок для місцевих виборів у Житомирі?

Куди поділися кошти, які витратили на закупівлю кабінок для місцевих виборів у Житомирі?

Місцеві вибори у Житомирі 2020 року запам’ятаються надовго.

На те є чимало причин: починаючи з саморобних кабінок для голосування, які прославилися на всю країну, закінчуючи відсутністю достатньої кількості масок для членів і голів комісії, що працювали на дільницях.

Ситуація, що склалася 25 жовтня – неоднозначна. До початку виборів по Житомиру повинні були встановити кабінки для голосування, які закупили та привезли, проте змонтувати їх вдалося не всюди. 

Відео дня

Як пояснила голова міської ТВК Оксана Плис, кабінки не змонтували через коронавірус, адже комісія не знайшла підприємців, які б виготовили кабінки для голосування в необхідний термін. Відповідно монтаж кабінок було прострочено, через що кожна дільниця мала свої, унікальні кабінки, створені з того, що було під рукою. 

Це викликало чимало обурення, адже кошти на кабінки виділені були, а самих кабінок – не було. Люди заповнювали бюлетені хто на колінці, а дехто за шматками прапору України, який повісили на шкільні стільці. Проте не лише стільці використовували, щоб зімітувати кабінки. Також і швабри, драбини, столи і все те, чим можна візуально розділити простір, аби люди могли проголосувати. 

Але питання залишається відкритим: куди поділи кошти, які виділяли на кабінки?

І у відповідь нам пояснили, що кошти по всім залишкам були повернені державному бюджету.

«Усі залишки коштів йдуть до державного бюджету. По кабінках – оплачене тільки за ті, які були встановлені. Ті, що не були встановлені – кошти за них повернені. На ці кошти була закуплена деревина, оплачені роботи на тих дільницях, на яких вони були встановлені. Деревина, яку не використали залишилася у закладах, тому що її немає де складувати», - пояснила Оксана Плис.

До редакції також звернувся голова однієї з місцевих виборчих дільниць та повідомив про те, що дільниці були забезпечені засобами безпеки на низькому рівні. Кожен з членів комісії мав одну маску на руки й одну пару рукавичок. На ці потреби з міського бюджету громади  було виділено майже 250 тисяч гривень. Був це поодинокий випадок, чи така ситуація спостерігалася на більшості дільниць – залишається під питанням. 

Проте Оксана Плис зауважила, що засоби безпеки на дільницях були, і всі інші питання стосовно їх розподілу між членами комісії – це питання до голови комісії:

«Міська рада закупила маски, захисні щитки, антисептики, і всім членам комісії це було роздано. Це питання до голови комісії».

Нагадаємо, у Житомирі вигляд виборчих дільниць був шокуючим.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Читач37

    Как всегда журналисты  перекручивают информацию.  Кстати   фотографии в предыдущей статье  ( мужчина возле окна голосует и женщины в коридоре на лавочке ) это даже не Житомир.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:49 Тисячі пасок передали військовим на передову 17:26 Рятувальники відкачують воду із підтоплених приватних домоволодінь 17:00 Роботодавці можуть отримати понад 100 тисяч гривень для облаштування робочого місця одному з працівників 16:40 50-річному жителю Андрушівки повідомлено про підозру у вбивстві матері - подробиці справи Від читача 17:06 Розкажи бабусі про очищення судин 16:18 У Житомирі пограбували громадянина США: забрали 40 тисяч гривень 16:01 У Житомирі відбувся чемпіонат області з боротьби самбо 15:40 Мінсоцполітики оголосило фінальний у 2024 році відбір громад на участь у проєкті з формування життєстійкості 15:20 Житомирських десантників нагородив командувач Десантно-штурмових військ бригадний генерал Ігор Скибюк photo_camera 14:50 Біля Зарічан - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 14:40 За нічну зміну патрульні задокументували 10 фактів керування транспортними засобами з ознаками сп'яніння 14:21 Романівський «VIVAD» став чемпіоном відкритого міського турніру з футболу імені Миколи Сюсюри photo_camera 14:00 Житомирський обласний краєзнавчий музей запрошує на відкриття фотовиставки «Полк Азов — Янголи Маріуполя» 12:41 В Україні з 1 травня набувають чинності важливі зміни до правил дорожнього руху 12:20 В Андрушівці син зарубав мати, а рештки намагався спалити в печі. ВІДЕО play_circle_filled photo_camera 12:00 У Житомирі в перші дні травня буде по-літньому тепло 11:40 У ніч на 1 травня небо над Україною освітили блакитні спалахи: можливо, це був метеорит 11:20 Овруцькі рятувальники допомогли працівникам екстреної медичної допомоги транспортувати хвору людину до лікарні 11:00 Вже цього тижня змінюються правила для "обмежено придатних" 10:40 Пакунок малюка: як його отримати та що до нього входить? ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up