Власники земельних паїв платитимуть 1500 гривень за гектар

Власники земельних паїв платитимуть 1500 гривень за гектар

Відповідний закон Верховна Рада ухвалила 30 листопада.

Верховна Рада України ухвалила закон, який зобов’язує всіх українців, у власності яких є земельні паї, сплачувати мінімальний податок у 1,5 тис. грн з кожного гектара. Це передбачено новим "ресурсним" законом, який нардепи ухвалили 30 листопада. Він набере чинності вже з 1 січня 2022 року, якщо президент його підпише.

Про це йдеться у документі, розміщеному на сайті парламенту.

Податки доведеться платити і тоді, коли ділянка розташована в межах міста, адже фактично це вважається городом. Якщо розмір цього городу становить 0,5 га (50 соток), власникам доведеться платити фіксований податок.

Відео дня

Слід зазначити, що сплачувати податок доведеться навіть у тому випадку, коли людина вирощує на цій земельній ділянці продукцію виключно для власного споживання і не продає її на ринку.

Щодо сільськогосподарських земельних ділянок, які розташовані за межами населених пунктів - власники паїв повинні будуть платити не менше мінімальної суми податку, що складає приблизно 1,5 тис. грн з 1 гектара.

Передбачається, що такі зміни ніяк не вплинуть на великі агрохолдинги, оскільки вони де-юре не є власниками землі. Від нововведень постраждають виключно невеликі фермери та селяни, що мають землю.

Нагадаємо, 30 листопада Депутати Верховної Ради ухвалили в другому читанні проєкт №5600, який передбачає збільшення ставок податків, акцизів та інших платежів до державного бюджету. 

Джерело: ТСН

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up