Депутати облради погодили виділення коштів медичним закладам та звернення до вищих органів влади

Депутати облради погодили виділення коштів медичним закладам та звернення до вищих органів влади

У ході засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів 23 травня депутати опрацювали майже 30 питань порядку денного, - повідомила прес-служба обласної ради.

У роботі комісії взяв участь заступник голови обласної ради Максим Вілівчук.

Профільна комісія розглянула низку звернень щодо виділення коштів, зокрема, на придбання та встановлення автономних джерел живлення у чотирьох медичних комунальних закладах обласної ради, а також на придбання у селі Пулинського району житлового будинку на умовах співфінансування для багатодітної родини-переселенців з Донецької області.

Депутати надали дозвіл на будівництво в обласному протитуберкульозному диспансері мікробіологічної лабораторії площею 350 кв.м, яке профінансує незалежна гуманітарна медична організація «Лікарі без кордонів - Бельгія». Гуманітарна організація реалізовує на Житомирщині проект з лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз. Проектом, який триватиме 4-5 років, передбачено розпочати лікувально-дослідну програму, де будуть задіяні різні категорії пацієнтів. Представники проекту займатимуться діагностуванням, лікуванням і відстеженням курсу реабілітації. Планується охопити лікуванням близько 250 пацієнтів у рік.

Відео дня

Погодила профільна комісія й депутатські звернення до вищих органів влади. Зокрема, звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», а саме в частині пенсійного стажу учасників АТО. Також проголосували зазвернення до МОЗ щодо збільшення фінансування програми лікування дітей за кордоном, в якому наголошується, що наразі в області проживає майже 6 тис. дітей з інвалідністю, 1042 дітей, хворих на рідкісні (орфанні) захворювання. У більшості випадків пацієнти потребують трансплантації кісткового мозку, яка коштує сотні тисяч євро. Внаслідок недостатного фінансування відповідної державної програми немає можливості забезпечити дітей терміновою медичною допомогою, яка не надається у медичних закладах України. Тому депутати звертаються з проханням збільшити фінансування програми лікування дітей за кордоном з метою своєчасного надання медичної допомоги  дітям у закордонних клініках.

З-поміж іншого профільна комісія опрацювала низку кадрових питань, зокрема, внесення змін до контрактів з керівниками комунальних закладів, призначення директора «Новоград-Волинського медичного коледжу», де 6 квітня на виборах обрано нового керівника.

Нагадаємо, що чергова 16-а сесія обласної ради запланована на 31 травня.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up