Депутати облради погодили виділення коштів медичним закладам та звернення до вищих органів влади

Депутати облради погодили виділення коштів медичним закладам та звернення до вищих органів влади

У ході засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів 23 травня депутати опрацювали майже 30 питань порядку денного, - повідомила прес-служба обласної ради.

У роботі комісії взяв участь заступник голови обласної ради Максим Вілівчук.

Профільна комісія розглянула низку звернень щодо виділення коштів, зокрема, на придбання та встановлення автономних джерел живлення у чотирьох медичних комунальних закладах обласної ради, а також на придбання у селі Пулинського району житлового будинку на умовах співфінансування для багатодітної родини-переселенців з Донецької області.

Депутати надали дозвіл на будівництво в обласному протитуберкульозному диспансері мікробіологічної лабораторії площею 350 кв.м, яке профінансує незалежна гуманітарна медична організація «Лікарі без кордонів - Бельгія». Гуманітарна організація реалізовує на Житомирщині проект з лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз. Проектом, який триватиме 4-5 років, передбачено розпочати лікувально-дослідну програму, де будуть задіяні різні категорії пацієнтів. Представники проекту займатимуться діагностуванням, лікуванням і відстеженням курсу реабілітації. Планується охопити лікуванням близько 250 пацієнтів у рік.

Відео дня

Погодила профільна комісія й депутатські звернення до вищих органів влади. Зокрема, звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», а саме в частині пенсійного стажу учасників АТО. Також проголосували зазвернення до МОЗ щодо збільшення фінансування програми лікування дітей за кордоном, в якому наголошується, що наразі в області проживає майже 6 тис. дітей з інвалідністю, 1042 дітей, хворих на рідкісні (орфанні) захворювання. У більшості випадків пацієнти потребують трансплантації кісткового мозку, яка коштує сотні тисяч євро. Внаслідок недостатного фінансування відповідної державної програми немає можливості забезпечити дітей терміновою медичною допомогою, яка не надається у медичних закладах України. Тому депутати звертаються з проханням збільшити фінансування програми лікування дітей за кордоном з метою своєчасного надання медичної допомоги  дітям у закордонних клініках.

З-поміж іншого профільна комісія опрацювала низку кадрових питань, зокрема, внесення змін до контрактів з керівниками комунальних закладів, призначення директора «Новоград-Волинського медичного коледжу», де 6 квітня на виборах обрано нового керівника.

Нагадаємо, що чергова 16-а сесія обласної ради запланована на 31 травня.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:39 135 таких викликів щодо домашнього насильства опрацювали бердичівські поліцейські з початку року 12:20 Вбив сусіда і закопав на своєму городі – жителя Бердичівського району засудили до 14 років позбавлення волі 12:00 Дворічний хлопчик постраждав під час ДТП на вулиці Покровській у Житомирі photo_camera 11:39 У цей вечір розквітнуть жоржини. Співачка Наталія Бучинська презентує нову концертну програму у Житомирі (Новини компаній) play_circle_filled photo_camera Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up