Декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році: хто досі має право подати Декларацію про майновий стан і доходи

Декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році: хто досі має право подати Декларацію про майновий стан і доходи

Головне управління ДПС у Житомирській області нагадує, що триває Кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році.

Так, з метою отримання податкової знижки на низку витрат, понесених у 2021 році, Декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2022 року включно можуть подати фізичні особи, що не є суб’єктами господарювання й у минулому році сплачували податок на доходи фізичних осіб. Витрати мають бути підтверджені відповідними платіжними документами.

Також право на подання Декларації про майновий стан і доходи 2021 року мають такі фізичні особи, що не мали змоги реалізувати відповідний обов’язок у належний термін – до 20 липня (у зв’язку з воєнним станом в Україні відповідний граничний термін було перенесено з 3 травня).

Терміни подання декларації та сплати податкових зобов’язані для таких осіб:

Відео дня

- протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Звертаємо вашу увагу, що у зв’язку із воєнним станом в Україні перелік витрат, на які поширюється податкова знижка, розширено. А саме на «суми коштів або вартість майна, перерахованих (переданих) платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, які на дату перерахування (передачі) таких коштів та майна відповідали умовам, визначеним п. 133.4 ст. 133 ПКУ, у розмірі, що не перевищує 16 відс. суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року». Водночас отримати податкову знижку на відповідні витрати можна буде лише за результатами подання Декларації про майновий стан і доходи вже у наступному 2023 році, тобто звіт за 2022 рік.

Нагадуємо, що з початку поточного року діє нова форма Декларації про майновий стан і доходи громадян. Знайти та завантажити її можна за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2022/nova-forma-deklaratsiya-pro-maynoviy-stan-i-dohodi/.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up