Чотири водоканали області повернуть споживачам зайво нараховану плату в сумі  305,4 тис. грн

Чотири водоканали області повернуть споживачам зайво нараховану плату в сумі  305,4 тис. грн

Таку вимогу висунула Держпродспоживслужба у результаті перевірок,здійснених на чотирьох підприємствах області, які застосовують тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Під час перевірок фахівці Держпродспоживслужби виявили численні порушення вимог Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення..  Зокрема встановлено, що на території Житомирської області водоканали нараховували плату споживачам за тарифами, що в структурі собівартості мали економічно необґрунтовані витрати. Це, наприклад, прямі витрати на оплату праці та ЄСВ, витрати, пов’язані з використанням електроенергії для технологічних потреб, витрати на сплату податків тощо.

Крім того, у ході перевірок фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області виявили, що підприємства застосовували тарифи на комунальні послуги з порушенням вимог пункту 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про житлово-комунальні послуги» № 2189-VIІІ.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області за результатами проведених заходів державного нагляду (контролю) надали суб’єктам господарювання 4 приписи, тим самим зобов’язали комунальні підприємства повернути споживачам зайво нараховану плату в сумі  305,4 тис.грн та в подальшому дотримуватись вимог чинного законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін /тарифів.

Відео дня

Також до перевірених суб’єктів господарювання застосовано адміністративно-господарські санкції на суму 36,9 тис.грн., а також застосовано адміністративні санкції  в розмірі 5,1 тис. грн. до посадових осіб.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Евгения Табунщик

    Написать и сделать предупреждение, не значит ИСПОЛНИТЬ!? 👎
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up