Через посадовця міськради мешканці сплачують за комунальні двічі

Через посадовця міськради мешканці сплачують за комунальні двічі

З початку року за обслуговування жителі будинку на Вітрука 32 отримують по дві платіжки. Першу – від ОСББ, другу – від управляючої компанії «Вертикаль», інтереси якої активно просуває т.в.о. начальника управління житлового господарства міста

Відповідальним на обслуговування будинку та балансоутримувачем наразі є ОСББ «Космос-1971». Кожного місяця мешканці отримували від кооперативу платіжку, в якій вказувався перелік наданих послуг. Зокрема, прибирання сходових кліток та прибудинкової території, обслуговування і енергопостачання ліфтів, загальне освітлення та технічне обслуговування мереж тощо.
 


Однак з недавнього часу до платіжки від кооперативу рахунок за свої послуги виставляє управляюча компанія «Вертикаль».

Отримувати платіжки жителі будинку почали після проведених у листопаді минулого року загальних зборів. Повіривши в численні обіцянки ПСП «Вертикаль» присутні підписали протокол про зміну надавача послуг. Управляюча компанія стала виставляти рахунки за послуги без отримання технічної документації та взяття будинку на баланс.

З’явився новий надавач послуг завдяки активному втручанню Житомирської міської ради. Збори відбуваються за присутності т.в.о. начальника управління житлового господарства Житомирська міськради Ігор Задорожний. Посадовець, не дочекавшись рішень судів, надсилає від управління лист, яким зобов’язує ОСББ віддати технічну документацію на житловий будинок представнику співвласників.

Оскільки мешканці по вул Вітрука 32 не вийшли з членів ОСББ «Космос-1971», у передачі документів кооператив відмовив. Станом на сьогодні разом з даним будинку в кооператив входять мешканці інших 14 будинків в місті.

В червні цього року Господарський суд Житомирської області відмовив у позові ПСП «Вертикаль» з передачі технічної документації на будинок.

Тобто єдиним надавачем послуг з утримання будинку поки може бути ОСББ «Космос-1971». Відповідно поки виставляти рахунки ПСП «Вертикаль» до завершення судового процесу не має права.

Та користуючись підтримкою міської ради управляюча компанія продовжує організовувати збори в інших будинках. Цього тижня зібрання провели серед членів кооперативу по вул. Великій Бердичівській 67. Знову присутність та гарантію законності всіх процедур забезпечував виконуючий обов’язки керівника міського управління житлового господарства.

в. о. керівника управління житлового господарства Житомирської міської ради Ігор Задорожній 

Отримати коментар в Ігоря Задорожного щодо мотивів регулярної підтримки приватної компанії наразі нам не вдалося. Сподіваємось, що до призначення його на посаду керівником управління він зможе пояснити причини, через які все більше житомирян платитимуть щомісяця за комунальні двічі.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Igor Skoropad

    Пане Тарасе, Ви, на жаль, не вивчили фахово це питання і тому робите хибні висновки...

    Taras Borosovskyy reply Igor Skoropad

    Пане Ігор, при всій повазі до Вас, але як одночасно може приходити мешканцям по дві платіжки за обслуговування будинку з практично ідентичним переліком послуг. Особливо цікаво як "Вертикаль" стягує плату за ліфти, коли саме ж займається обслуговуванням ліфтів - також двічі: спочатку з ОСББ, а потім платить сама собі за послугу.
    А головне чому виконуючий обов'язки керівника управління житлового господарства присутній на зборах мешканців саме по будинках ОСББ "Космос", які збирається взяти на обслуговування УК "Вертикаль". В якому статусі він на них присутній і чому його присутність не зносять до протоколу зборів? Нехай надасть відповідь - ми її обов'язково опублікуємо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам Від читача 20:15 Вчитель з Житомира переміг у премії “Ранкові зорі” 16:22 Біля Гуйви - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 16:20 За січень-березень 2024 року доходи обласного бюджету склали більше 430 млн грн 16:00 Нагостювався на 80 тисяч гривень: у Волицькій громаді під час гостин обікрали чоловіка 15:40 Житомирські рятувальники отримали гуманітарну допомогу від благодійників 15:21 З 1 квітня перерахують пенсії працюючим пенсіонерам 15:00 На "варшавці" дорожники ремонтують бар’єрне огородження photo_camera 14:41 Житомир і ще 13 обласних центрів стали «частково прозорими» у 2023 році — Transparency International Ukraine 14:20 Спортсмени Житомирщини стали переможцями чемпіонату України з вільної боротьби серед юніорів та юніорок photo_camera 14:00 За підтримки EU4Business для підприємців проведуть воркшопи щодо роботи з ШІ та автоматизації бізнесу 12:41 Військовослужбовцям 95 бригади, що отримали важкі поранення під час захисту України, вручили медалі Міноборони photo_camera 12:19 У Житомирі оголошено набір на безоплатний курс бізнес-школи 12:00 Перед судом постане 39-річний чоловік, який завдав 12 ран сусідові по кімнаті в селі Никонівка на Бердичівщині 11:40 У Житомирі відбудеться благодійний концерт «Птахи надії» play_circle_filled 11:18 Завершилась ідентифікація пенсіонерів-ВПО: майже 213 тис. осіб успішно пройшли перевірку 11:01 Минулоріч засуджено 80% зрадників та колаборантів з розглянутих справ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up