Через «Дію» можна буде подавати заяву на отримання допомоги для внутрішньо переміщених осіб

Через  «Дію» можна буде подавати заяву на отримання допомоги для внутрішньо переміщених осіб

Через портал «Дія» можна буде подавати заяву на отримання щомісячної допомоги для внутрішньо переміщених осіб, а саме для покриття витрат на проживання та на оплату житлово-комунальних послуг.

Відповідно до постанови КМУ від 03.11.2021 року № 1134, внутрішньо переміщені особи зможуть в електронній формі за допомогою програмних засобів порталу «Дія» за декларативним принципом подати заяву про призначення грошової допомоги на наступний шестимісячний термін у разі відсутності змін.

Так, для отримання послуги більше не треба буде повторно надавати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб, адже це відбуватиметься завдяки синхронізації порталу «Дія» з інформаційними системами Мінсоцполітики, що допоможе здійснити перевірку в режимі реального часу наявності особи, яка подає заяву в електронній формі, через «Дію», та членів її сім’ї.

Заяви з необхідними документами для призначення грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам приймаються в управліннях соціального захисту населення Богунського та Корольовського районів департаменту соціальної політики Житомирської міської ради:

Відео дня
  • Корольовський район – 10008, м. Житомир, площа Польова, 8 (телефони «гарячої лінії»: 48-48-09, 097-245-19-38);
  • Богунський район – 10003, м. Житомир, вул. Перемоги, 55 (телефони «гарячої лінії»: 42-50-25, 068-312-72-15).

Департамент соціальної політики міської ради

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up