Боржників-аліментників змусили вийти на суспільно корисні роботи

Боржників-аліментників змусили вийти на суспільно корисні роботи

Немає майна, ніде не працює?  Дарма. Закон, відомий у суспільстві як  "Чужих дітей не буває", визначив і такий новий спосіб притягнення до відповідальності боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів понад  6 місяців, як виконання суспільно корисних робіт тривалістю від 120 до 240 годин.

Про це повідомляє Головне управління юстиції у Житомисрькій області.

І тепер маємо на Житомирщині реальні випадки застосування цієї норми закону. Чотири злісних боржники, яким Новоград-Волинський міськрайонний суд у березні – квітні цього року виніс постанови про визнання їх винними у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 1831 КУпАП, тепер відпрацьовують заборгованість на суспільно корисних роботах.

Відео дня

Вид робіт визначив відповідний орган місцевого самоврядування   на підставі судових рішень. Відтак, три злісні неплатники аліментів повинні відпрацювати встановлені судом 120 годин кожен на комунальних підприємствах Новоград-Волинської міської ради, один – у сільській раді.

А усі зароблені ними кошти підуть на погашення аліментних боргів перед власними дітьми. Роками ухиляючись від сплати аліментів, ці горе-батьки, серед яких, як не дивно, є і жінка, заборгували своїм дітям сукупно понад 120 тисяч гривень. Найменша сума – у «матусі», яка повинна була сплачувати  неповнолітнім сину й доньці всього по 100 гривень щомісяця. Але і цього не робила. За п’ять років борг виріс до 9 тисяч гривень. А тепер боржниця змушена попрацювати не лише на користь громади, а й на благо своїх дітей.

 Отже, механізми впливу на  боржників з аліментів, запроваджені нововведеннями до закону #ЧужихДітейНеБуває, виявилися дієвими і результативними. З початку дії нового закону державними виконавцями Житомирщини складено 481 протокол про вчинення боржниками адміністративного правопорушення, 32 з них задоволені судами області. І невдовзі, крім  згаданих чотирьох, й інші злісні неплатники аліментів вийдуть на суспільно корисні роботи.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up