Діабет вершинам не завада: переможці конкурсу малюнка серед дітей з діабетом підкорюють Говерлу

Діабет вершинам не завада: переможці конкурсу малюнка серед дітей з діабетом підкорюють Говерлу

Київ, 11 липня 2018 року - 12 підлітків віком від 13 до 17 років, які мають діабет 1 типу, успішно підкорили найвищу гору України, взявши участь у проекті «ДіаГоверла», та довели усім, що діабет вершинам не завада.

Мандрівка в Карпати та сходження на Говерлу стала винагородою для переможців дев’ятого Конкурсу малюнка серед дітей з діабетом, що проводиться компанією Санофі за підтримки Асоціації дитячих ендокринологів.

Гієм Граньє, директор Санофі в Україні: «ДіаГоверла» є важливою частиною реалізації нашої місії Empowering Life, адже саме через такі проекти ми можемо надавати підтримку пацієнтам та відповідати на їхні потреби, створювати для людей з діабетом такі можливості, щоб вони жили повноцінним життям та здійснювали свої мрії. Окрім того, ми, Санофі в Україні, прагнемо втілювати такі ініціативи, які б надихали та мотивували суспільство дбати про своє здоров’я, ефективно контролювати захворювання та запобігати їх появі».

Відео дня

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я 422 мільйони людей у світі живуть з діабетом. В Україні офіційно зареєстровано майже 1,3 мільйона пацієнтів , а ще втричі більше людей не знають про свою хворобу. У 2017 році було виявлено майже 104 000 нових випадків захворювання на діабет. Попри те, що захворювання є досить поширеним, досі існує певна стигма, пов’язана з ним. Причиною цього є недостатній рівень обізнаності населення про діабет та особливості життя з цим захворюванням.

Підлітки – учасники проекту «ДіаГоверла» - власним прикладом доводять, що в житті людини з діабетом немає жодних обмежень чи кордонів. Хвороба може потребувати більш ретельного планування та контролю, втім, вона не є приводом казати «ні» будь-якому новому досвіду чи звершенню.

Наталія Зелінська, Голова Асоціації дитячих ендокринологів України: «Я вірю у кожного пацієнта з діабетом і не сумнівалася у тому, що усі діти успішно піднімуться на вершину, адже вони такі ж сміливі та відкриті для нового, як і інші молоді люди у їхньому віці. Кількість дітей з цукровим діабетом щороку зростає, тому громадським організаціям та бізнесу потрібно підтримувати соціальні проекти, які дають цим дітям можливість вчитися контролювати захворювання, спілкуватися та обмінюватися досвідом. Я пишаюся активними підлітками з діабетом та висловлюю вдячність Санофі за втілення у життя таких чудових ініціатив, як «ДіаГоверла».

Ольга Погрібняк, переможниця ІХ Конкурсу малюнка серед дітей з діабетом: «Діабет – це таке захворювання, яке стимулює ретельно піклуватися про своє здоров’я. Так, мені потрібно постійно вимірювати рівень цукру в крові, робити ін’єкції інсуліну, але надзвичайно важливою умовою для ефективного контролю захворювання також є правильне харчування, фізична активність та здоровий спосіб життя. Саме дотримання цих правил допомогло мені підкорити Говерлу та довести, що діабет вершинам не завада!»

Про Санофі

Зобов’язання Санофі – надавати підтримку людям, які мають проблеми зі здоров’ям. Ми є глобальною біофармацевтичною компанією, для якої здоров’я людей – ключовий пріоритет. Ми запобігаємо хворобам за допомогою вакцин, пропонуємо інноваційні рішення для боротьби з болем та полегшення страждань.

Ми завжди поруч з пацієнтами, які мають рідкісні захворювання, та з мільйонами тих, хто живе з хронічними недугами.

Завдяки зусиллям 100 000 співробітників у 100 країнах Санофі перетворює наукові інновації на терапевтичні рішення в усьому світі.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up