Житомирські поліцейські розповіли про результати перевірки маршрутних автобусів

Житомирські поліцейські розповіли про результати перевірки маршрутних автобусів

З 20 квітня на території України розпочалось проведення комплексної перевірки під умовною назвою «Перевізник», що спрямована на профілактику аварійності та зниження її наслідків на пасажирському транспорті.

За даний період житомирськими патрульними було зафіксовано 784 порушень. Більш детально про те, які саме порушення були виявлені, журналістам «20 хвилин» розповів речник управління патрульної поліції Житомирської області старший лейтенант Ігор Іванюк.

«З 20 квітня 2018 року до початку липня патрульні поліцейські відпрацьовували операцію під умовною назвою «Перевізник». За цей проміжок часу патрульними поліцейськими зафіксовано 784 порушень серед перевізників. Загалом перевірено 3 тис. 415 автобусів. Серед виявлених правопорушень найбільш поширеними були: недотриманння водіями вимог дорожніх знаків та розміток — 27;  відхилення від маршруту руху — 272; виявлено 75 випадків несвоєчасного проходження обов'язкового технічного контролю, а також зафіксовано 131 випадок керування водієм автобусом або іншим маршрутним засобом без необхідних документів. Згідно результатів перевірки на порушників було складено адміністративні матеріали», - повідомив Ігор Іванюк.

Додамо, з 12 по 15 липня 2018 року патрульні поліцейські оформили  6 адміністративних протоколів за керування мопедами в стані алкогольного сп’яніння. Один з водіїв, керуючи в стані сп’яніння, наражав на небезпеку не тільки себе, а й свого малолітнього сина, який їхав на мопеді разом з ним по центральній вулиці міста. Під час освідування на стан сп’яніння прилад зафіксував результат – 0,95 проміле. Інший водій в стані алкогольного сп’яніння на мопеді з несправним освітленням та габаритами вирішив проїхатись нічним містом. Як наслідок, водій був зупинений патрульними та в ході перевірки прилад зафіксував 1,45 проміле. Загалом за вихідні дні (14.07 — 16.07.2018) патрульні виявили 15 водіїв у стані алкогольного сп'яніння.

Відео дня

Управління патрульної поліції нагадує, що керування транспортним засобом в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, – заборонено.

Алла Герман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up